Görüş Bildir
Haberler
HSYK Tasarısı Buzdolabına!

HSYK Tasarısı Buzdolabına!

adem kara
23.01.2014 - 15:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

HSYK Tasarısı Buzdolabına!

HSYK Yasası'nda sürpriz gelişme. Çankaya Köşkü ve Brüksel'den gelen olumsuz sinyaller üzerine HSYK düzenlemesine ara veriliyor.

ANKARA - Meclis’te görüşmeleri devam eden Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) düzenlemesinde sürpriz gelişme yaşandı. Çankaya Köşkü ve Avrupa Birliği’nden gelen olumsuz sinyaller Hükümeti yeni bir durum değerlendirmesine zorunlu kıldı. HSYK yasa teklifi görüşmelerine bugünden sonra ara verilecek. Yasa en azından gelecek haftaya kadar “dondurulacak”.

HSYK’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in önerdiği “Anayasa “ modeli yeniden gündemde. Hükümet, Anayasa değişikliği için yeniden muhalefet partilerinin nabzını yoklamayı düşünüyor.

AK Parti’nin 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası acil bir şekilde gündeme taşıdığı HSYK teklifine muhalefet partilerinin tamamı karşı çıkıyor. Başbakan Erdoğan’ın Brüksel ziyareti sırasında ana gündem maddesi olan ve “erkler ayrılığı”,”yargı bağımsızlığı” gibi eleştirilere yol açan düzenlemeye Cumhurbaşkanı Gül ve TBMM Başkanı Çiçek’de rezerv koymuştu. Her iki isim de Anayasa değişikliğini işaret etmişti.

Komisyon’da tekmeli-tokatlı kavgalara sebep olan Genel Kurul görüşmeleri gergin geçen HSYK düzenlemesinin haftabaşına kadar bitmesi öngörülüyordu. Bunun için cuma, cumartesi ve pazar günü TBMM Genel Kurulu’nun çalıştırılması düşünülüyordu. Başbakan Erdoğan’ın Brüksel dönüşü yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti, bugün yapılacak görüşmelerden sonra HSYK teklifini en azından gelecek haftaya kadar gündeme almayacak. Bu sırada Anayasa değişikliği için muhalefet partileriyle görüşme yolları aranacak.

Ömer Şahin | Radikal

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/politika/hs...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0