Görüş Bildir
Haberler
Hindistan: 6 Yaşındaki Çocuğa Tecavüzde Gözaltı

Hindistan: 6 Yaşındaki Çocuğa Tecavüzde Gözaltı

Onedio Medya
21.07.2014 - 11:48 Son Güncelleme: 21.07.2014 - 11:53

Hindistan'da polis 6 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz edilmesiyle ilgili olarak bir zanlıyı gözaltına aldı.

Polis, paten hocalığı yapan zanlıya ait dizüstü bilgisayarda çocuklara ait uygunsuz videoların bulunduğunu açıkladı.

Olayın yaşandığı Bangalore kentinde, tecavüzden iki okul görevlisinin sorumlu olduğu iddiaları üzerine, aileler okulları boykot etme kararı almıştı.

2 Temmuz'daki yaşandığı belirtilen olay, çocuğun birkaç gün sonra anne ve babasına karın ağrısından şikayet etmesi ve hastaneye götürülmesi üzerine ortaya çıkmıştı.

Polis Müdürü Raghavendra Aruadkar 'Bir cep telefonu ve dizüstü bilgisayar bulduk. Dizüstü bilgisayarda okul çağındaki çocuklara tecavüz görüntüleri bulundu. Soruşturmaya devam ediyoruz. Dolayısıyla bu aşamada başka bir gözaltıdan söz edemeyiz' dedi.

Aileler ve eylemciler okulun iddialar karşısında gösterdiği tavra kızıp eylemler düzenlemiş ve güvenlikleri konusunda garantiler verilene dek çocuklarını okula göndermeyeceklerini söylemişti.

Okul Müdürü Rustom Kerawala ailelere 'içten özürlerini' iletmiş ve polisin yürüttüğü soruşturmayla 'tam bir işbirliği' sözü vermişti.

Hindistan'da iki yıl önce genç bir kadının Yeni Delhi'deki bir otobüste toplu tecavüze uğrayıp öldürülmesinden sonra ülkedeki cinsel şiddet yoğun bir şekilde tartışılır oldu.

Olay Hindistan'da büyük öfke yaratmış, hükümet de tecavüze karşı aralarında ölüm cezasının da bulunduğu daha sert cezalar uygulanması kararı almıştı.

Ancak bu cezalar da caydırıcı olmaktan uzak görünüyor. Ulusal Adli Sicil Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre geçen yıl Hindistan'da her 21 dakikada bir tecavüz olayı yaşandı.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
1
1
0
0