onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Her Ay Bir Yeni Finansal Bilgi: Revalüasyon Nedir? Ne Anlama Gelir?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

etiket Her Ay Bir Yeni Finansal Bilgi: Revalüasyon Nedir? Ne Anlama Gelir?

Bir ülke ekonomisinin performansı; hükümetin politikalarını ve harcamalarını etkiliyor. Yani her ülke ekonomik performansını etkileyecek stratejilerle ilerlemesi gerekiyor. Bu nedenle bazı ekonomik ve finansal terimler hakkında bilgi sahibi olunması lazım. Bunlardan biri de revalüasyon terimi. Peki, revalüasyon nedir? Ne anlama geliyor?

O zaman gelin, revalüasyon hakkında bilmeniz gereken detaylara yakından bakalım. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ülke parasının yabancı paralar karşısında değerini yükseltmeye revalüasyon deniyor. 🤩

Revalüasyon, bir ülkenin parasını yabancı paralar karşısında değerini yükseltmek anlamına geliyor. Bu kavram, devalüasyon kavramının zıttı olarak karşımıza çıkıyor.

Revalüasyon bir ülkenin ithalat yapmasını kolaylaştırıyor.

www.google.com

Revalüasyon uygulanarak bir ülkenin ithalat yapması kolaylaştırılıyor. İhracat yapabilmesi ise zorlaştırılıyor. Bu nedenle revalüasyon olumlu veya olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Devalüasyon, revalüasyon kavramının tam tersidir. Yani devalüasyon, bir ülkenin ihracat yapmasını kolaylaştırıyor. İthalat yapmasını ise zorlaştırıyor.

Revalüasyon ile ülkeler, enflasyonu azaltmak istiyor. 😮💨

www.google.com

Revalüasyon uygulayan ülkeler, enflasyonu azaltmak istiyor. Aynı zamanda ticari hayatı canlandırmak istiyorlar. Böylece ülkenin ekonomisi hızla hareketlilik kazanıyor. Enflasyonla kötüye giden ekonomi, düzelmeye başlıyor.

Ülkeler, para birimleri düştüğünde döviz durumlarına göre yükseltme yapabiliyor.

www.google.com

Ülkeler, para birimleri değerinin altına düştüğünde döviz durumlarına bakarak yükseltme yapıyor. Revalüasyon uygulanan ülkelerde altın ve döviz fiyatları, hükümet tarafından kararlaştırılan oran doğrultusunda ucuzluyor.

Revalüasyon ile hükümetler ödeme dengesini sağlamayı amaçlıyor. 💯

www.google.com

Revalüasyon bir ödeme politikasıdır. Yani ödeme dengesi bozuk olan ülkelerde hükümetlerin ekonomi planları arasında yer alır. Merkez bankalarında ihtiyaçtan fazla altın ve döviz stoku bulunması halinde uygulanabiliyor. Ayrıca revalüasyon ile hükümetler ödeme dengesini sağlamaya çalışıyor. 🤑

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Revalüasyon ilan edildiğinde ülkenin para birimi değer kazanabiliyor.

www.google.com

Revalüasyon ilan edilen ülkenin para birimi değer kazanabiliyor. Ayrıca revalüasyon ilan edilmesi halinde malların ve hizmetlerin fiyatı düşebiliyor. Yabancı ürünlerin fiyatı düşer ve yerli ürünlerin fiyatı artar. Ticaret hayatı revalüasyondan olumsuz etkilenebiliyor.

Para dolaşımı ve ekonomik ortam devlet tarafından regüle ediliyor.

www.google.com

Değer arttırma işlemi Merkez Bankası'nın serbest piyasaya müdahale etmesiyle oluyor. Bu müdahale sayesinde de ekonomik ortam ve para dolaşımı devlet tarafından regüle ediliyor.

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın