Görüş Bildir
Haberler
HDP Kadın Grubu: 3 Kadının Öldürülmesi Tesadüf Değil

HDP Kadın Grubu: 3 Kadının Öldürülmesi Tesadüf Değil

Onedio Medya
06.01.2016 - 19:18

HDP Kadın Grubu dün Silopi'de öldürülen 3 kadın siyasetçi Seve Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır için Meclis'te basın açıklaması yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: @140journos

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, HDP’li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile birlikte TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Silopi’de Seve Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar’ın öldürülmesine tepki gösterdi.

Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel konuşmasında: 'Dün Silopi’de 3 Kürt kadın siyasetçi arkadaşımız katledildi. Bu bir siyasi cinayettir. Başbakan “Siyasiler de bedel ödeyecektir” demişti. Soruyoruz, siyasetçi Kürt kadınları bu yüzden mi hedef seçildi?' ifadelerini kullandı.

Asıl hedefin kadın mücadelesi olduğunu söyleyen Çağlar; 'Nasıl ki Paris katliamında 3 kadın arkadaşımız hedef seçildi, bugün de aynı şey Silopi'de yaşandı. Siyasetçi kadınlar olarak takipçisi olacağız. Yargılanması gerekenler yargılanacak, bedelini ödemesi gerekenler ödeyecek.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Tesadüf değil"

"Tesadüf değil"

Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise 'Paris katliamının yıl dönümünde olması tesadüf değil. Mesajı aldık. Kadınların özgürlük yürüyüşünü devam ettireceğiz' ifadelerini kullandı.

Beştaş'ın Paris katliamı olarak ifade ettiği olay 9 Ocak 2013 tarihinde Paris'teki Kürt Enformasyon Bürosu'nda Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez  isimli üç kadının öldürülmesi olayıydı.

Ne olmuştu?

5 Ocak günü Silopi'de üç kadının Karşıyaka mahallesinden, Yeşilyurt mahallesine geçmek isterken öldürüldükleri bildirilmişti.

Olay sonrası Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 'Dün akşam Silopi'de katledilen 3 kişinin, Parti Meclisi üyemiz Seve Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve aktivist Fatma Uyar olduğunu büyük bir acı ile öğrenmiş bulunmaktayız' açıklamasını yapmıştı. 

HDP Urfa milletvekili İbrahim Ayhan, öldürülen kadın siyasetçilerin uzun zamandır parti çalışmaları içinde yer aldığını söyleyerek, 'Onlar sivildi, silahlı değil. Tanınan, bilinen kişilerdi, onların hedef gözetilerek öldürüldüğüne inanıyoruz' dedi.

Twitter ve BBC Türkçe 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0