Görüş Bildir
Haberler
Kandil: ‘İç Güvenlik Paketi Süreci Tehlikeye Atar’

Kandil: ‘İç Güvenlik Paketi Süreci Tehlikeye Atar’

Caner
15.02.2015 - 15:01 Son Güncelleme: 15.02.2015 - 17:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kandil’deki KCK yönetimiyle görüşen HDP heyetine göre, İç Güvenlik Paketi'ne tepkili olan örgüt, bunun müzakere sürecini tehlikeye atacağı görüşünde.

HDP heyetinin iki gün süren temaslarının ana gündemini; çözüm süreci kapsamında atılması gereken adımlar ve Meclis’e sevk edilen İç Güvenlik Paketi oluşturdu.

KCK paketten rahatsız

HDP heyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, KCK yönetiminin İç Güvenlik Paketi'ne tepkili olduğuna vurgu yapıldı.

“İç Güvenlik Paketi'ni çıkarmanın müzakere sürecini de tehlikeye atacağı, paket zihniyetinin müzakereye gelmeme zihniyeti olduğu net olarak ifade edilmiştir.Bu anlayışın demokratikleşme yerine, daha fazla otoriterleşme anlamına geleceği ifade edilerek, demokratikleşmeyi ortadan kaldıracak bu anlayışın ise, kabul edilmesinin mümkün olmadığı ifade edilmiştir. Sivil toplum örgütlerinin ve Türkiye halkının büyük bir kesiminin, bu pakete karşı tepki göstermesinin anlamlı olduğu, pakete karşı tüm demokratik çevrelerin mücadele birliği içerisinde olmasının önemli olduğu vurgulanmıştır. AKP’nin otoriterleşmeyi esas alan iç güvenlik paketleri yerine demokratikleşmeyi esas alan yasal düzenlemeleri meclis gündemine getirmesi gerektiği belirtilmiş, AKP’nin kendi seçim çıkarları peşine düşmek yerine, tüm halklarımızın demokratik geleceğini ilgilendiren konularda somut çalışmalar yapmasının önemine değinilmiştir.“

'Hükümet algı yönetimi yapıyor'

Heyet ayrıca, örgütün müzakerelerin başlamamış olmasını da eleştirdiğini ifade etti.

“AKP Hükümeti’nin somut olarak müzakere başlıklarında kalıcı barışa gidecek çalışmalar yapmak yerine, kamuoyunda gerçekliğe tekabül etmeyen beklentiler üzerinden algı yönetimi oluşturma çalışmalarıyla zaman harcadığı tespitini yapmıştır. Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’ın hazırladığı müzakere ve çözüm taslağında 15 Şubat’a kadar müzakere başlıklarında mutabakat sağlanması gerektiğine dikkat çeken KCK yetkilileri, AKP Hükümeti’nin çözüm takvimini boşa çıkarmaya çalışan bu tutumunun Kandil’de tepkiyle karşılandığını ifade ettiler. Müzakere mekanizmalarının halen oluşmamasının, tarafsız bir izleme heyetinin halen çalışmaya başlamamasının bile, AKP Hükümeti’nin sürece yaklaşımını, samimiyetini ve ciddiyetini ortaya koyduğu toplantılarda ayrıntılı olarak tartışılmıştır. Çözüm sürecinin ruhunun kendileri açısından Sayın Öcalan’ın belirttiği “Devletin ve toplum demokratikleşmesi” perspektifi üzerinden ele alındığı, AKP’nin tüm uygulamalarının ise, devletin ve toplumun demokratikleşmesiyle çeliştiği tespiti yapılmıştır.”

Ortak açıklama için heyet bekleniyordu

Hafta içi çözüm süreciyle ilgili tarafların basına verdiği demeçlerde, yakın zamanda önemli açıklamalar yapılacağına dikkat çekilmişti. Hükümet ve HDP’nin birlikte açıklama yapabileceği duyurulmuştu. Açıklama için Kandil’e giden HDP heyetinin dönüşü ve getireceği mesajlar bekleniyordu.

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kan...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0