Görüş Bildir
Haberler
Hayvanlara Kötü Muameleye 15 Bin TL Ceza

Hayvanlara Kötü Muameleye 15 Bin TL Ceza

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayvanlara Kötü Muameleye 15 Bin TL Ceza

Hayvanların korunması için 2004 yılında çıkarılan 5199 Sayılı Yasa'nın 28. maddesi uyarınca, kanun hükümlerine aykırı hareket edenlere karşı uygulanacak idari para cezaları Orman ve Su İşleri Bakanlığınca güncellendi.

Yapılan artışla en yüksek para cezası, ilgili kanunun 8. maddesinde düzenlenen 'bir hayvan neslini yok edecek her türlü muamele' suçu için bu davranışa maruz kalan her hayvan için 15 bin 226 lira olarak öngörüldü.

Kanunun suç saydığı 21 davranış için uygulanacak para cezası miktarlarının yenilendiği düzenlemede, en düşük para cezası ise hayvanların sahiplenilmesi ve bakımıyla ilgili yasaklara ve alınması gereken önlemleri almayanlar için hayvan başına 89 lira oldu.

Düzenlemede, TRT ile özel televizyon kanalları için yasal zorunluluk olan ayda en az 2 saat, özel radyo kanallarında ise ayda en az yarım saat eğitici yayın yapılması kuralının RTÜK tarafından tespiti halinde uygulanacak idari para cezasını 2014 yılında her ay için 9 bin 133 liraya yükseltildi.

YAVRU KEDİ KÖPEĞİNİ KAYIT ALTINA ALDIRMAYANLARA 454 LİRA CEZA

Yavrulama yoluyla elde ettikleri kedi köpek gibi ev hayvanlarını belediyelerce kayıt altına aldırmayanlar ile bakımını üstlenmeyenlere uygulanacak ceza miktarının 454 liraya çıkarıldığı düzenlemede, doğal yaşama uyum sağlayamayacak hayvanların terk edilmesi halinde uygulanacak ceza miktarı ise 302 lira olarak tespit edildi.

Düzenlemede, hayvanların doğal kapasitesini aşacak ve acı çekmesine neden olacak yöntemlerle eğitilmesi ve belirlenen folklorik amaçlı gösteriler dışında hayvan dövüşü yaptırılması halinde uygulanacak ceza miktarının 2 bin 281 lira olarak belirlendi.

KANUNLA HAPİS CEZASI DA GETİRİLECEK

Öte yandan, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda öngörülen değişiklikle bugüne kadar sadece idari para cezası uygulanabilen havyanlara karşı işlenen bazı kötü muamele suçlarına hapis cezası da verilebilecek.

TBMM Çevre Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda, 'işkence yaparak hayvanları öldürenlere' 2 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

TRT Haber

Kaynak: http://www.trthaber.com/haber/cevre/h...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0