Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Hayallerini Gerçeğe Dönüştürmek İsteyen Herkesin Katılması Gereken Organizasyon: Startup İstanbul
Onlarca yıl boyunca maaşla çalışıp didinmek yerine, insanların sorunlarına pratik çözümler üretebilen bir şirket kurup, ilk birkaç sene sabah akşam çalışıp zengin olmak…
İşte son dönemlerin en popüler kavramlarından birisi olan startup, temelde bu amaç ve beklentiler üzerine kurulu.
''Beklentiler güzel ama başarılı olmak kolay mı?'' dediğinizi duyar gibiyiz ama startup konusunda başarılı olmanın gereklilikleri de düşünülenden daha basit aslında: İnsanların gerçekten ihtiyaç duyduğu, istediği bir şey üretmek ve bunu yaparken de olabildiğince az para harcamak.
Düşününce bu durum heyecan verici bir şey çünkü her ikisi de yapılabilecek şeyler.
Zor ama yapılabilecek şeyler ve başarılı bir startup genelde kurucularını zengin ettiği için bu da demek oluyor ki zengin olmak da yapılabilir bir şey.
Zor ama imkansız değil…
Öncelikle bilinmesi gereken, bir startup kurmak için çok parlak bir fikre ihtiyacınızın olmadığıdır. Para kazanmak istiyorsanız, insanlara ellerinde olandan daha iyi bir teknoloji sunmalısınız, hiç olmayanı sunmak zorunda değilsiniz.
Örnek vermek gerekirse Google'ın amacı sadece berbat olmayan ve kullanıcı odaklı bir arama sitesi yapmaktı. Müşterilerine rahatsız edici olmayan, metin tabanlı reklamlarla temiz ve yalın web sayfaları sunmaktı.
Her şeyden evvel, kullanışlı bir site yapmakta kararlıydılar.
Google’ın teknik kısmında şüphesiz eşsiz kısımlar da vardı fakat bu startup ilk başladığında amaç belliydi, insanların hayatlarında yer alan bir fikri inove edip, daha kolay ve kullanıcı odaklı bir şey yaratmak.
Ve bildiğiniz gibi başardılar da.
Elbette tüm startup'lar Google örneğinde olduğu gibi başarıya ulaşmıyor, tökezliyor, yitip gidiyor…
Kısacası bir startup’ın başarıya ulaşması yürüdüğünüz yolda atacağınız ya da atmayacağınız adımlara bağlı diyebiliriz.
Peki, bu yola nasıl çıkılır? Bu yolda bizleri ne gibi tehlikeler bekler, ortalama kaç yaşında bu işlere girişmeliyiz? Ne kadar bir para yeterli olur?
İşte bunlar, bu yolun en tehlikeli tuzakları, aşılması gereken engebeleri ve cevap aranan sorularıdır.
Girişimcilik ve startup ile alakalı aklınızdaki tüm sorulara en doğru cevabı nereden bulursunuz, kimlerden duyarsınız peki?
Elbette, bu yola sizden önce çıkmış ve başarılı olmuş girişimcilerden.
‘’Peki, bu girişimcileri nerede buluruz, cevaplara nasıl ulaşırız?’’ diyorsanız, cevap da hazır aslında: Startup İstanbul 2016!
6-10 Ekim arasında İstanbul’da, E-tohum önderliğinde gerçekleştirilecek olan Startup İstanbul 2016, pek çok ünlü girişimciyi ağırlayacak ve bu girişimciler belirli aralıklarla konuşmalar yapacak.
Kısacası, gerçeğe dönüştüreceğiniz fikirlere ve hayallerinizin peşinden gidecek cesarete sahipseniz, bu etkinliğe katılmaktan daha güzel ne olabilir?
Fikirlerinizin değer gördüğü, hayata geçirme fırsatı bulabileceğiniz bu organizasyonda yer almak da oldukça basit.
Startup İstanbul 2016 organizasyonuna kayıt için şuraya tıklayabilirsiniz.
Unutmayın ki, bir fikri üretmek ve bu fikri başarılı kılmak kolay değildir elbette fakat;
‘’Bu dünyada başarıya ulaşan insanlar istedikleri şartları yakalayan insanlardır. Eğer onları bulamazlarsa, kendileri yaratırlar.’’
Bernard Shaw
Yorum Yazın
€125*3,4=425TL/kişi bu katılım ücretiyle zor biraz. youtubedan dinleriz...
full katılıma 1500 avro para istiyor ben o paraya iş kurarım amk.
bir modaci olmak istiyorum hayalimi budur sadece