Görüş Bildir
Haberler
Hamilelikte Hangi İçecekleri İçebiliriz?

Hamilelikte Hangi İçecekleri İçebiliriz?

Benan Altunay
24.02.2014 - 11:15 Son Güncelleme: 24.02.2014 - 12:26

Doğal ve sağlıklı beslenmenin öneminin arttığı bu günlerde bilhassa hamilelik döneminde beslenme özen gösterilmesi gereken bir konudur. Hamilelikte kullanılan bitkisel çaylar; bulantıyı azaltmak veya önlemek, ağrıları azaltmak, vücutta oluşan ödemi atmak ve emzirme dönemi süresince süt salgısını arttırmak için kullanılmaktadır. Bitki çayları masum gibi gözükse de yüksek dozlarda alındığında olumsuz etkiler oluşturabilmektedir.

Hamilelik dönemi süresince en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Ayrıca hamileler sıcak içecek olarak süt, sıcak çikolata, salep gibi süt içeren içecekleri tüketebilirler.

Kola, çay, yeşil çay ve kahve, kafein sebebiyle günlük kullanımı maksimum iki fincan veya bardak ile sınırlanmalıdır. bilhassa beyin hücrelerinin gelişimini engelleyen bir madde olan alkolden hamilelik dönemi boyuunca uzak durmak gerekir.

Hamilelik döneminde rahatlatıcı bitki çayları

Adaçayı Direnci arttırır, sinirleri yatıştırır, bulantıyı azaltır, hazmı düzenler, ödem atımını sağlar. 5-6 adet adaçayı yaprağını demleme kabı içerisinde kapalı olarak 10 dk. bekletilerek hazırlanabilir ve gün zarfında 1 – 2 kupa içilebilir.

haber kaynağı: 724saglik.org

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
6
5
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın