Görüş Bildir
Haberler
Güzel Bir Cilt Nasıl Elde Edilir?

Güzel Bir Cilt Nasıl Elde Edilir?

Öznur Yüksel
03.08.2014 - 00:35 Son Güncelleme: 03.08.2014 - 11:41

İpeksi bir cilt için;

Yaz aylarında klimalı ortamlarda çok bulunmak cildimizi kuru bir hale getiriyor. Doğdumuzdan bu yana cildimiz her geçen gün cildimiz kurumaya başlar. Bir çok teknik ve taktik ile cildinizi ipeksi bir güzelliğe getirebilmeniz mümkün. Yazımızda bu yöntemler hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.

Kaynak: http://www.kozmetikdelisi.net/guzel-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1.Pul Pul Dökme Yöntemleri

Dökme Tekniği: Cildimizin maruz kaldığı çevresel etkiler ve ölü deri hücreleri birikimi sonucu kuru ve sönük görünmeye başlar. Kış aylarında çokça başımıza gelen kuruma yaz aylarında klimanın etkisiyle yine kurumaktadır. Ölü derileri temizlemek ve cildi gençleştirmek için kuru bir fırça ile fırçalamanızda fayda var. Burada dikkat etmeniz gereken fırçanın sertliği ve cildinizi tahriş etmeyecek şekilde uygulamaktır. Eczane ve kozmetik bulabilirsiniz kuru fırçaları. Doğal liflerden yapılmış olanları tercih etmenizde oldukça fazla fayda var.

Fırçayı uygulamadan önce cildin de fırçanız da kuru olmalı. Uygulamaya ayak parmaklarınızdan yukarıya doğru fırçalayarak başlayın. Bacaklar, gövde ve tüm vucudu fırçalayın. Bu işlem ortalama 5 dk sürmeli.

Peeling Maskesi:  Pelling maskesi genellikle tuz veya şeker ile yapıldığı gibi cildinizi nemlendirmek için losyonlar da yapılabilir. Banyodan önce vücudunuzun kuru bölgelerine tuz veya şeker ile ovun. Dairesel olarak ovmaya başlayın, şeker veya tuz vücudunuzdaki ölü hücreleri uzaklaştırır ve cildinizin canlı görünmesine neden olur. Dikkat edin çok fazla sert ovmayın cilde zarar verirsiniz.

Mükemmel sonuçlar için haftada bir veya iki defa uygulayın.

Tek başına ve çok sık bu yöntemi uygulamayın yoksa cildiniz zarar görmeye başlar.

Evde Peeling yapımı

2 Su bardağı tuz veya şeker

½ çay bardağı zeytinyağı veya badem yağı

¼  fincan  bal

1 çay kaşığı vanilya veya sevdiğiniz bir esans yağı(birkaç damla)

Bunları karıştırın ve kurumuş bölgelere uygulayın.

Düzenli Ağda veya Tıraş: Düzenli bir şekilde uyguladığınız ağda ve tıraş uygulamaları ipeksi güzel bir bacaklara sahip olmanızı sağlar. Bu yöntem ciltte biriken ölü hücreleri ortandan kaldırmak.

Kaynak: http://www.kozmetikdelisi.net/guzel-b...

2. Nemlendirici Yöntemler

Her gün Losyon Kullanın: Yumuşak ve ipeksi bir cilde sahip olmanız için her gün nemlendirici kullanmanız kaçınılmaz faydalıdır. Kurumuş cildinize uygun bir nemlendirici seçip düzenli uygulamanız cildinizi yumuşak tutar. Güneş kremi ve koruyucu CC kremler de yüzünü nemli tutar aynı zamanda zararlı ışınlara karşıda koruyucudur.

Derine Müdahale: Vücudunuzun her yerine yağ sürün; zeytinyağı, badem yağı, jojoba yağı veya kozmetik marketlerden danışarak bir yağ alın. Bu yağları kullanırken uzun kollu pijama giyin yatak kirlenmesin. Yada yağı geçirmeyecek pijama kullanın. Dilerseniz eldiven ve çorapta kullanabilirsiniz. Bu derin uygulamadan sonra sabah uyanınca duş alın ve normal losyon kullanmayı ihmal etmeyin. Size ipeksi bir cilt hediye edecektir.

Doğru Nemlendirici Seçimi: Her nemlendirici cildinizi istediğiniz gibi nemlendirmeyebilir, bunu için bazı denemeler yaparak teninize uygun losyonu bulacaksınız.

Hindistan cevizi yağı düzgün yayılır ve cilde karşı erir.

Shea yağı kışın diz ve dirsek tedavisi için harika bir ürün.

Lanolin koyun yününden elde edilen saflaştırılmış bir maddedir. Yüksek oranda su emme özelliğine sahiptir. Gerek su emme özelliği gerekse diğer özellikleri sayesinde yumuşatıcı, yatıştırıcı ve yara iyileştirici olarak kullanılır.

Aloe yağı günlük olarak kullanılabilen cildinizi yumuşak tutan bir yağdır.

Kaynak: http://www.kozmetikdelisi.net/guzel-b...

3. Stil Bakımlar

Yulaf Ezmesi: Yulaf ezmesi iyileştirici özellikleri, yatıştırıcı özellikler vardır. İlk bakışta kötü gibi görünsede sonuçlarını görünce sizde şaşıracaksınız.

Kilotlu çorap veya bir tülbentin içine bir fincan yulaf ezmesi koyun

Küveti ılık su ile doldurun ve içi yulaf ezmesi dolu bezi küvete koyun Küvetin içinde yulaf ezmesini kuru ve tahriş olan alanlara yoğunlaştırın.

Yosun Maskesi: Bu bir kaplıca tedavisidir. Bir paket tuzsuz deniz yosunu satın alın, Büyük bir kase içerisine soğuk su koyun üstüne deniz yosunu parçalarını koyun. Deniz yosunlarını cildinizin üstüne koyun ve kurumasını bekleyin. Büzüşmeye başlayınca kaldırın ve cildinizi durulayın. Üstüne yağ ve losyon cildinizi nemlendirir.

Kendiniz Bir Maske Yapın: Maskeler cildimizi ferahlandırır. Eczaneden bir maske alabileceğiniz gibi kendinizde evde maske hazırlayabilirsiniz.

Bal Limon Maskesi:  Bir kap içerisine 2 çay kaşığı un, 2 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı bal ekleyin. İyice karıştırın ve yüzünüze sürün. 30 dk bekleyin ve soğuk su ile durulayın.

Süt Maskesi:  Duş aldıktan sonra pamuğu ılık süte batırın pamuk ile yüzünüzü ovun ve kurumaya bırkaın. Daha sonra yüzünüzü soğuk su ile yıkayın. Küvetin içine de süt katabilirsiniz.

Kaynak: http://www.kozmetikdelisi.net/guzel-b...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın