Görüş Bildir
Haberler
TV
Günümüzün En Çok İzlenen Yabancı Yapımı 10 Dizisi

Günümüzün En Çok İzlenen Yabancı Yapımı 10 Dizisi

Mustafa Çağrı Bayır
16.04.2014 - 11:02 Son Güncelleme: 16.04.2014 - 18:16

Yabancı dizilerin Türk yapımı dizilerden daha çok tutulduğu bariz bir gerçek. Her gün bir dizinin yeni bölümünü heyecanla bekliyoruz. Peki 'şu sıralar' en çok sevilen bu yabancı diziler hangileri?

Ufak bir not, sıralamalar popülerlik sırasını belirtmemektedir. Galeri oluştururken çok kullanılan yabancı dizi izleme sitelerinin popüler diziler listeleri dikkate alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.SUPERNATURAL

1.SUPERNATURAL

2 kardeşin annesi doğaüstü bir güç tarafından öldürülüyor ve olaylar burada başlıyor. Babaları bir avcı olan Sam ve Dean Winchester önce babalarını aramak için yola koyuluyorlar ve sonra yaşadıklarının çok daha fazlasıyla karşılaşıyorlar.

IMDb sayfası : Supernatural (TV Series 2005– )

2.BREAKING BAD

2.BREAKING BAD

Lisede bir kimya öğretmeni olan Walter White, maddi durumlarını rahatlatmak için bir yandan araba yıkamacısında çalışmaktadır. Hastalığını öğrendikten ve az ömrünün kaldığını fark ettikten sonra ailesine para bırakabilmek için uyuşturucu yaptığını öğrendiği eski bir öğrencisi ile bu işin ticaretime başlarlar.

IMDb sayfası : Breaking Bad (TV Series 2008–2013)

3.GAME OF THRONES

3.GAME OF THRONES
encrypted-tbn1.gstatic.com

Yazların onlarca yıl, kışların ise bir ömür sürebildiği bir diyar, içten içe oyunlarla kaynamaktadır. Yedi Krallık'ı koruyan Sur'un ardında tekinsiz güçler toplanmaktadır. Demir Taht'ı arzulayanların entrikaları her an devam etmektedir.

IMDb sayfası : Game of Thrones (TV Series 2011– )

4.HOW I MET YOUR MOTHER

4.HOW I MET YOUR MOTHER

2030 yılında Ted Mosby'nin çocuklarına anneleriyle nasıl tanıştıklarını anlattığı hikayedir. Ted,Marshall,Lily,Barney ve Robin karakterleri etrafında ilerleyen hikaye son derece güldürücüdür. Anne ile tanışmanın hikayesi tam 9 sezonda bitmiştir.

IMDb sayfası : How I Met Your Mother (TV Series 2005– )

5.THE WALKING DEAD

5.THE WALKING DEAD

Robert Kirkman, Tony Moore ve Charlie Adlard'ın aynı adlı çizgi romanına dayanmaktadır. Dizinin başrolünde, komadan uyandığında George A. Romero'nun korku filmlerindeki zombileri andıran et yiyen 'aylaklar'ın dünyaya egemen olduğunu fark eden şerif yardımcısı Rick Grimes rolüyle Andrew Lincoln yer almaktadır. Ailesini bulmak için yola koyulur ve yol boyunca diğer birçok sağ kalan kişiyle karşılaşır.

IMDb sayfası : The Walking Dead (TV Series 2010– )

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.SPARTACUS

6.SPARTACUS

Dizide, MÖ. 73-71 arasında Roma Cumhuriyeti'ne karşı büyük bir köle ayaklanması başlatan Trakyalı gladyatörden esinlenilmiştir. Dizinin yönetici yapımcıları Steven S. DeKnight ve Robert Tapert Spartaküs'ün yaşamının gizli ilk dönemlerinden tarihsel kayıtların başlangıcına uzanan olayları yapılandırmaya odaklanmıştır

Dizide Spartacus'u canlanıran Andy Whitfield kanser nedeniyle 11 Eylül 2011'de öldü. Onun yerine Liam McIntyre diziye dahil oldu.

IMDb sayfası : Spartacus: Blood and Sand (TV Series 2010–2013)

7.VIKINGS

7.VIKINGS

İrlanda'da film edilen Vikings, Viking Ragnar Lothbrok'un hayatı ve hikayelerinden esinlenilmiştir. Ragnar Lothbrok, en bilindik İskandinav mitolojisinin kahraman ve kötü şöhretli Fransa ve İngiltere'nin belalısı hale gelmiştir. Bir Viking çiftçi olarak canlandırılan Ragnar, İngiltere'ye yaptığı ilk baskınları kardeşi Rollo ve karısı savaşçı Lagertha ile birlikte gerçekleştirmiştir.

IMDb sayfası : Vikings (TV Series 2013– )

8.ARROW

8.ARROW

Bu dizi DC Comics tarafından yayımlanan Green Arrow çizgi romanındaki kostümlü suç mücadelecisi süper kahramana dayanır. 2012'nin geç vakitlerinde, 10 Ekim 2012 tarihinde Kuzey Amerika'da The CW kanalında gerçekleşen uluslararası yayınla televizyonda gösterildi. Dizi bir düşman adasında beş yıl mahsur kaldıktan sonra ülkesine dönüp suç ve yolsuzlukla mücadele eden Oliver Queen'in (Stephen Amell) hayatını konu alır.

IMDb sayfası : Arrow (TV Series 2012– )

9.DEXTER

9.DEXTER

Dexter Morgan (Michael C. Hall), Miami Metro Polis Departmanı'nda kan sıçrama analizcisi olarak çalışan, aynı zamanda bir seri katil olarak gizli bir hayat sürdürüyor. Miami' de geçen hikaye Jeff Lindsay'in Dexter romanlarının ilki olan Darkly Dreaming Dexter romanından uyarlanmıştır. Sonraki sezonları Lindsay' in romanlarından bağımsız olarak yapılmıştır. Dizinin ilk bölümünü yazan James Manos tarafından televizyona uyarlanmıştır.

IMDb sayfası : Dexter (TV Series 2006– )

10.DA VINCI'S DEMONS

10.DA VINCI'S DEMONS

Dizi, Da Vinci'nin pek çok icadını ve bunların dışında da askeri mühendis olarak Milan düküne, ondan sonra da Borgia'lara çalışması gibi gerçeklikleri içerir. Olaylar mistik 'Yeryüzünün Evlatları' olarak adlandırılanları da içerir.Dizinin sanatsal mitolojisi, Da Vinci'nin karakteri oluşturulurken 'Yapraklar Kitabı'yla alakalı bir görev ve Mithras'ın Oğulları olarak bilinen gizemli kült üzerine inşa edilmiştir. Da Vinci'nin, Medici'ler için çalışan babasıyla olan vahşice antagonist ilişkisi karma karışıktır. 

IMDb sayfası : Da Vinci's Demons (TV Series 2013– )

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
222
169
121
60
60
55
55
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak Ozkalp

spartacus gelmıs gecmıs dızı tarıhının atasıdır kımse konusmasın beyler bırıncı sırada yer alması gerek tek fılmdır ızledım 6 dızı var ama en ıyı bırıncı ol... Devamını Gör

Hasan Şişman

BREAKİNG BAD İZLEMEDİYSEN COK SEY KACIRMISSIN YOOO

Hakan AKÇIL

Arkadaşlar lütfen dizileri gözümüzle izleyelim Breaking Bad kadar realist bir kurgu yok. Dizideki her şey gerçek hayatta olabilecek şeyler tavsiye ederim. ... Devamını Gör