Görüş Bildir
Haberler
Gülen 800 Tazminat Davası Açtı

Gülen 800 Tazminat Davası Açtı

adem kara
07.05.2014 - 13:57

Başbakan’ın eleştirilerinin hedefinde olan Fethullah Gülen hakaret ve iftira iddiasıyla 800 dava açtı. Açılan tazminat davalarında en yüksek rakam 100 bin TL ile Başbakan Erdoğan'dan isteniyor.

17 Aralık soruşturmasının ardından Başbakan Erdoğan’ın sıkça eleştirdiği Fethullah Gülen, hakkında çıkan haberler ve iddialar nedeniyle 800 dava açtı. En yüksek rakamlı tazminat davası ise 100 bin TL ile Başbakan Erdoğan'a açıldı. Al Jazeera’ye konuşan Gülen’in avukatı Adnan Şeker, bazı şikayetleri beklettiklerini bu şikayetler sonrası açılan dava sayısının 1000’i bulacağını söyledi:

“Yapılan suç duyurusu ve tazminat davalarına baktığımızda hakaret, kişisel verilerin kayda alınması, özel hayatın gizliliği, yalan haber, iftira suçları oluşturuyor. Şu an 200 suç duyurusu daha hazırlandı. Bunlarla ilgili işlemleri ilerleyen günlerde yapacağız. Biz yaşadığımız hukuksuzluğu ortaya koymak istiyoruz.”

Erdoğan’a 100 bin TL’lik dava

Tazminat davalarında en yüksek tazminatın 100 bin TL olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a açıldığını belirten Şeker, “Diğer tazminat davalarına baktığımızda bunlar 20-30'ar bin TL’lik tazminat davaları. Bugüne kadar yaklaşık 1,5 milyon liralık tazminat davası açıldı” diye konuştu.

Şeker, Gülen’le ilgili soruşturma olduğu ve bu soruşturma kapsamında Gülen’in iadesinin isteneceği iddialarına da cevap verdi:

“Gülen’le ilgili UYAP sistemine kaydedilen tek bir suç duyurusu var. Bu suç duyurusunda da şikayetçi sadece Gülen’i değil, Başbakan'ı da şikayet etmiş. Bu soruşturmanın sonunda takipsizlik kararı verilebilir. Gülen ile ilgili yapılan bazı suç duyuruları da UYAP sistemine kaydedilmediği için görünmeyebilir. Bizim bildiğimiz resmen başlatılmış arkasında hükümetin desteklediği bir soruşturma yok. Soruşturma olsaydı bu bize bildirilir ve duyulurdu.”

Özür dileyenlerden şikayeti geri çektik

Gülen hakkında eleştiri sınırlarını aşan köşe yazarlarına dava açtıklarını söyleyen Şeker, bazı köşe yazarlarının kendilerini aradığını söyledi. “Özür dileyenlerden suç duyurumuzu geri çektik. Bazı köşe yazarları aradı. ‘Bir an gündemin akışına kapıldık, kusura bakmayın’ dedi. Açtığımız bazı davaları bu yüzden geri çektik” ifadesini kullandı.

Erdoğan: İadesini isteyeceğiz

Gülen'e yönelik soruşturma uzun süredir gündemde.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da 29 Nisan günü Meclis'teki grup toplantısının ardından Gülen'in iadesiyle ilgili soruları yanıtlamıştı.

Erdoğan Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen’le ilgili 'ABD'den iadesiyle ilgili hukuki süreç başlatılacak mı' sorusuna 'Başlatılacak' yanıtını vermişti.

Kaynak: Al Jazeera | Haber Mustafa Türk

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/al-jazeera-oz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0