Görüş Bildir
Haberler
GS Store Saldırısında 7 Çocuğa Dava

GS Store Saldırısında 7 Çocuğa Dava

Batuhan
10.06.2014 - 14:32

GS Store'a Saldırıda 7 Çocuğa Dava

Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlamaları sırasında, Kadıköy Bağdat Caddesi üzerindeki GS Store mağazasının saldırıya uğramasıyla ilgili gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 7 çocuk hakkında, 'Nitelikli hırsızlık', 'Mala zarar verme' ve 'Konut dokunulmazlığının ihlali' suçlamalarından, 2 şer buçuk yıldan 7 yıl 10'ar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcılığı Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, 27 Nisan 2014 tarihinde Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda Fenerbahçe Spor Kulübü ile Çaykur Rizespor Kulübü arasında oynanan müsabaka sonrası, Bağdat Caddesi'nde bulunan GS Store'un önünde toplanan bir grup Fenerbahçeli taraftarın taşkınlık yaparak, iş yerinin kapalı olan kepenklerini ve kapısını kırarak içeri girmeye çalıştıkları belirtildi.

MAĞAZA İÇERİSİNDEN BİLGİSAYAR KASASI DA ALINDI

Grupta bulunan bazı kişilerin, mağaza içerisinden, GS amblemli ürünleri alarak iş yerinin önünde yaktıkları ifade edilen iddianamede, bu grubun içinde, sonradan kimlikleri öğrenilen 7 çocuğun da olduğu, suça sürüklenen bu çocukların iş yerine girerek içeriden Galatasaray logolu ürünleri ve siyah renkte bilgisayar kasasını alıp kalabalık gruptan ayrıldıkları anlatıldı. Polis memurlarının, çocukları takip ettiği ifade edilen iddianamede, E.Ç. adlı çocuğun, mağazadan aldığı bilgisayar kasasını, cadde üzerinde bir çöp konteynerinin yanına sakladığı ve polis memurlarının E.Ç'yi yakaladığı belirtildi.

'SUÇA SÜRÜKLENEN' ÇOCUKLARI 7 YIL 10'AR AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Olaya karışan suça sürüklenen çocuklardan B.G.'nin ise mağazaya defalarca girip çıktığı ve mağazaya zarar verdiğinin kamera kayıtlarınca tespit edildiği belirtilen iddianamede, B.G. üzerinde yapılan aramada 6 adet çakmak ve 2 adet saat çıktığı, çocukların sorgu ve savunmalarında üzerilerine atılı suçları işlemediklerini ifade ettikleri kaydedildi. Yaşları 13 ile 17 arasında değişen 7 çocuk hakkında 'Nitelikli hırsızlık', 'Mala zarar verme' ve 'Konut dokunulmazlığının ihlali' suçlamalarından 2,5'ar yıldan 7 yıl 10'ar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Çocukların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Anadolu Adalet Sarayı Çocuk Mahkemesi'nde başlanacak.

OLAYA İLİŞKİN DİĞER DAVA DEVAM EDİYOR

Öte yandan, GS Store mağazasının saldırıya uğramasına ilişkin, 'Nitelikli hırsızlık', 'Mala zarar verme' ve 'Konut dokunulmazlığının ihlali' suçlamalarıyla, haklarında, 18 yıl 8'er aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan, yaşları 18 ile 27 arasında değişen 13 tutuklu sanığın davası 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülürken, geçtiğimiz Cuma günü görülen duruşmada 8 sanık tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Arzu KAYA/İSTANBUL, (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/gs-storea-saldi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0