Görüş Bildir
Haberler
Gözümde Canlanır Koskoca Mazi! Bir Neslin İlk Göz Ağrısı Olan 16 Bilgisayar Oyunu

Gözümde Canlanır Koskoca Mazi! Bir Neslin İlk Göz Ağrısı Olan 16 Bilgisayar Oyunu

Amy Santiago
01.03.2021 - 07:00

Sizin favoriniz hangisiydi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Need for Speed II

1. Need for Speed II

Evdeki bilgisayarlarımızın yanında ilk dönem internet kafelerin neredeyse hepsinde bulunan yarış oyunuydu. Hatta bir dönem televizyon programında telefon tuşlarıyla yönlendirilerek oynatılıyordu.

2. Dune II: The Building Of A Dynast

Gerçek zamanlı strateji oyunlarının atası, ilk göz ağrımız. Mazi yapmak isteyenlere oyunun introsu.

3. Prince of Persia (1989) MS-DOS

Oyunların bir diskete sığdığı dönemlerin en popüler oyunlarından olan Prince of Persia'da aynı Super Mario'da olduğu gibi bir kızı kurtarmaya çalışırdık.

4. Outlaws

Vahşi batı tarzındaki nişancı oyunlarından, ismini duyduğunuz an unutulmaz müziklerini ve 'Where are you Marshall?' repliğini akıllara getiren efsane oyun. Şu da örnek videosu

5. Tomb Raider

5. Tomb Raider

Lara Croft isimli baş karakteriyle, ilk kez bir oyunda kadın kahramanla karşılaşmamıza vesile olan oynamaya doyamadığımız aksiyon dolu oyun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dangerous Dave

İsmini daha çok Dave olarak bildiğimiz, engelleri aşarak kupayı alıp çıkışın yolunu tuttuğumuz oyundu. Ctrl tuşu tabancayı, Alt tuşu ise uçmamızı sağlayan roketleri çalıştırırdı.

7. Dx-Ball

7. Dx-Ball

Yatay bir çubuk ile topu düşürmeyerek blokları kırdığımız, arkadaşın yaptığı rekoru geçmek için gece gündüz oynadığımız bağımlılık yapan oyun.

8. FIFA 98: Road to World Cup

8. FIFA 98: Road to World Cup

Orta sahadan kolaylıkla attığımız golleriyle unutulmazlarımızın arasına giren futbol oyunu. Gol sonrası A S D tuşlarından birine bastığımızda tribünden çeşitli coşku sesleri yükselirdi.

9. Command & Conquer: Red Alert

9. Command & Conquer: Red Alert

Kimimiz için en güzel bilgisayar oyunu türü olan bu gerçek zamanlı strateji oyunu, 2. Dünya Savaşı'nı konu alıyordu.

10. Barbarian: The Ultimate Warrior

İlk satın aldığımız oyunlardan biri de Barbarian'dı. Karşımıza çıkan rakibi öldürdüğümüz zaman onun bedenini götüren şu yeşil yaratığı kim unutabilir ki zaten.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Wolfenstein 3D

Zamanına göre iyi denilebilecek grafiklere sahip deliler gibi oynadığımız, oyunun sonunda Hitler'i öldürebilme şansımız olduğu 3D dos oyunu.

12. Mayın Tarlası

12. Mayın Tarlası

Şimdi yalan olmasın. ☺️ Çoğu kişinin oynadığı ilk oyunlardan biri de Mayın Tarlası'ydı. İlk zamanlar mantığını anlaşılması güç bir oyundu ama bir kere anladınız mı en zorlu seviyesi bile vız gelir tırıs giderdi.

13. Volfied

Yaratıkların çok hızlı dolandığı dikdörtgen alanı imleç yardımıyla büyük-küçük parçalar halinde işgal ederek, yaratıkları %20 veya aşağısı bir yüzdelik alana hapsetmeye çalışırdık.

14. Doom

Zamanında çıkan bir habere göre Counter-Strike oyunundan önce en fazla sayıda bilgisayara kurulu oyun unvanına sahipti Doom. Deathmatch'i bize tanıtan FPS denince ilk akla gelen anılarımız arasında güzel bir yeri olan oyun.

15. Midtown Madness

15. Midtown Madness

Sınırlı haritasında hiçbir görev yapmadan sokaklarında çılgınlarca her türlü aracı kullanabildiğimiz, sadece insan ve ağaçlara zarar veremediğimiz araba oyunu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Diablo

16. Diablo

Gerilim dolu başlangıç introsunun sonunda aniden bir yaratığın çıkarak hırladığı yer ilk tırstığımız sahnedir. O yılların en bağımlılık yapan oyunlardan biridir ve aylarca hatta yıllarca oynandığına şahit olmuşsunuzdur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
59
15
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hulusi Baba

Şimdi böyle güzel oyunlar yok be... O zaman kıymeti bilinirdi her şeyin...

Gursel Oral

Allah kahretmesin sizi, her karede gozlerim doldu ;,(

Yasin Karaburun

Belki grafik kaliteleri şimdi ki gibi değil düşüktü ama anlamı ve tutkusu çok büyüktü.