Görüş Bildir
Haberler
Görevden Alınan Emniyet Müdürü İçini Döktü

Görevden Alınan Emniyet Müdürü İçini Döktü

Ulaş
24.03.2014 - 20:16

Görevden Alınan Emniyet Müdürü İçini Döktü

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürdüğü sırada İçişleri Bakanlığı talimatıyla görevinden alınan İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Malatyalı dostları tarafından verilen veda yemeğinde görevden alınma nedenini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla görevden alınan Aydın eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel için, Aydın’da yaşayan bir grup Malatyalı veda yemeği düzenledi. Köfteci Dede’de düzenlenen veda yemeğinde konuşan Ahmet Turan Temel, görevden alınmasıyla ilgili kentte. 'Başbakan’ın elini sıkmadı, selam vermedi, o nedenle alındı' gibi değerlendirmeler yapıldığını, bunların doğru olmadığını söyledi.

Temel, 'İktidarın zamanında göreve geldik ve iktidarın zamanında görevden alındık. Boynumuz kıldan incedir. İktidar kiminle çalışmak isterse onu alır, onu getirir. Aydın’da hiçbir ilde olmayacak kadar başarılı bir şekilde 2 bine yakın personelimizle görev yaptık. Aydın mitingi sırasında da hiçbir aksaklık yaşanmadı. Marjinal bir grupla ilgili olarak tam 20 kişinin gözaltına alınma meselesi vardı. Gezi olayları sırasında sorunu tereyağından kıl çeker gibi hallettiysek onu da halledecektik. Ama bize bırakmadılar. Başbakan’a selam vermeme, tokalaşamamak gibi bir durum olamaz. Yanımda uğurlamada bulunması gereken insanlar da vardı. Ben, polis koleji dahil 14 yaşımdan beri devletin ekmeğini yiyorum. Bir Başbakan’ın elini sıkmamayı terbiyesizlik olarak algılarım. Görevden alınma nedenim ağırlıklı olarak marjinal grubun bir gün önce gözaltına alınmamasıdır. Ertesi gün İçişleri Bakanı imzasıyla görevden alındım. Başım dik olarak gidiyorum' diye konuştu.

'KİMSEYE EĞİLMEDİK'

Aydın’da görev yaptığı 2 yıl 4 aylık süreyi de değerlendiren Temel, şunları söyledi

'2 yıl 4 aylık bir görev süremiz oldu. İdealim, görev yaptığım illerde vatandaşa hizmet etmekti. Vatandaşa hizmetin de ana prensibi personelimi motive etmekti. Personelimi motive edersem, vatandaşa karşı kusursuz veya minimum derecede kusurlu olarak hizmet edeceğini biliyordum. Bunun için öncelikli olarak personelimi düzeltmeye ayarlamaya çalıştım. Bunun da semeresini ciddi manada gördüm. Vatandaşa hizmet amacıyla kimseye eğilmedik ama kırmamaya çalıştık. Ama bazen ne kadar anlatmaya, ikna etmeye çalışsanız da bazı kesimler sizi hedef tahtası haline getirebiliyorlar.'

Başbakan Erdoğan’ın geçen haftaki Aydın Mitingi sırasında bir grup TGB’li genç miting alanına girmeye çalışırken gözaltına alınmıştı. Sözkonusu grubu bazı yetkililerin bir gün önce gözaltına alınmasını istediği, ancak Emniyet Müdürü Temel’in bunu yapmadığı iddia edildi.

DHA

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/gorevde...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0