Görüş Bildir
Haberler
Google 3D Gören Tablet Yaptı

Google 3D Gören Tablet Yaptı

Caner
06.06.2014 - 21:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google 3D Gören Tablet Yaptı

Google, şubat 2013′te tanıttığı ve 3D algılayıcılar ile çalışan Project Tango adlı prototip telefonun prototip bir tablet modelini geliştirdi.

Google, içinde bulunduğumuz sene içerisinde etrafını detaylı bir biçimde algılayan ve üç boyutlu olarak haritalayan Project Tango adlı akıllı telefon prototipini geliştirdi. Project Tango adı verilen bu telefon, mobil cihazların iç mekan ve hareket algılama yeteneklerini, hiç olmadığı kadar geliştirmeyi hedefliyordu. Firma, şimdi ise aynı 3D algılayıcılar ve hareket izleme sensörleriyle donattığı prototip bir tablet modelini geliştirdi.

Project Tango tablet, geliştiricilere özel sınırlı sayıda hazırlandı. Mobil cihazlar için 3D hareket ve derinlik sensörleri getirmeyi amaçlayan girişim, Nvidia ile ortak geliştirildi. Projenin arkasında ise Google’ın Gelişmiş Teknoloji ve Proje Grubu (ATAP) yer alıyor. Tabletin teknik özellikleri arasında ise 7 inç ekran, Nvidia Tegra K1 işlemci, 4 GB bellek, 128 GB depolama birimi, Android 4.4 KitKat işletim sistemi, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 LE ve 4G LTE, üç boyutlu sensörler ve hareket algılayıcılı kameralar yer alıyor. Tablet, telefonda olduğu gibi bulunduğu ortamın üç boyutlu haritasını çıkartabiliyor.

Google’ın bu ayın sonuna doğru San Fransisko’da düzenleyeceği I/O geliştirici konferansında tableti tanıtmayı planladığı ve 4 bin adet prototipini satışa çıkaracağı söyleniyor. Geliştiricilere özel Project Tango tabletin fiyatı ise 1024 dolar olacak.

stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/06/googl...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0