Görüş Bildir
Haberler
Gezi Tutukluları İçin 'Adalet Nöbeti' Başladı

Gezi Tutukluları İçin 'Adalet Nöbeti' Başladı

adem kara
10.01.2014 - 14:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi Tutukluları İçin 'Adalet Nöbeti'

Gezi Direnişi Tutuklu Aileleri, Gezi direnişine katıldıkları gerekçesiyle tutuklu olan yakınlarının serbest bırakılması için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelerek 'adalet nöbeti' başlattı. 'Gezi tutsaklarına özgürlük için adalet nöbetindeyiz', 'Gezi tutsaklarına özgürlük', 'Katiller yargılansın gezi şehitleri onurumuzdur' pankartının açıldığı nöbet eyleminde, Gezi tutuklularının fotoğrafları taşındı. 'Artık yeter adalet istiyoruz', 'Hırsızlar mecliste geziciler hapiste' ve 'Gezi direnişi yargılanamaz' sloganlarının atıldığı eylemde, ilk olarak Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mustafa Diren Saygılı'nın babası Kamber Saygılı söz aldı.

'DAVADA HUKUKİ BİR YARGILAMADAN SÖZ EDEMEYİZ'

Gezi tutukluların serbest bırakılmaları için her Cumartesi, Galatasaray Meydan'ında bir araya geldiklerini söyleyen Saygılı, Gezi direnişçilerin 7 aydır cezaevinde olduklarını ve serbest bırakılmaları için avukatları ile beraber soruşturmayı yürüten savcılığa itiraz dilekçelerini vereceklerini belirtti.

Saygılı'nın ardından konuşan Ezilen Hukuk Bürosu avukatı Özlem Gümüştaş ise, Gezi direnişi soruşturmasında geçtiğimiz günlerde 17 kişinin serbest bırakıldığını fakat birçok Gezi direnişçisinin hala tutuklu olduğunu söyledi. Soruşturmanın siyasi bir soruşturma olduğunu ve hukuki bir yargılamadan söz etmenin mümkün olmadığını ifade eden Gümüştaş, 'Bu yargılama yurtseverleri, sosyalistleri, demokratları terörist olarak gösteriyor. Bu dava da hukuk etiği yok' dedi.

ERGÜN: GEZİ DİRENİŞÇİLERİN TAHLİYE OLMASI GEREKİYOR

Soruşturmanın 'yok hükmünde' olduğunu kaydeden Gümüştaş, 'Başbakan'ın oğlunu tutuklamayan savcılar, özgürlük talep edenleri tutukluyor' diye konuştu. Gezi direnişçilerin serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan Gümüştaş, tutukluluğa itiraz dilekçelerinin soruşturmayı yürüten savcılığa vereceklerini belirtti.

Nöbete katılan tahliye olan Gezi direnişçisi Dinçer Ergün ise, Gezi direnişin meşruluğunu kırmak için tutuklandıklarını söyledi. Tahliye olan 17 kişi ile cezaevine olan 17 kişinin arasında bir fark olmadığının, onların da tahliye olması gerektiğini vurgulayan Ergün, şartlı tahliye edilmelerine tepki göstererek, koşulsuz tahliye edilmelerinin gerektiğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından savcılığa itiraz dilekçelerini veren aileler, saat 16.00'a kadar 'adalet nöbetine 'devam edecek. 

(İstanbul/DİHA)

Kaynak: http://www.akdenizgazete.com/genel/ge...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0