Görüş Bildir
Haberler
Gebelik Depresyonunun Nedenleri

Gebelik Depresyonunun Nedenleri

Benan Altunay
28.02.2014 - 15:50 Son Güncelleme: 28.02.2014 - 17:17

Hamilelikte kadınların çok sık karşılaştığı uyku bozukluklarını ve depresif ruh halini gözardı etmemek gerekir. Kişinin kendisini iki haftadan daha uzun bir süre üzgün, mutsuz ve umutsuz hissetmesi depresyon olarak tanımlanabilir. Bu duygu durum hali kısa bir zaman içinde geçebileceği gibi uzun da sürebilir.

Hamilelikte ve sonrasında pek çok kadında oluşan duygusal ve vücutsal değişimler, depresyon belirtileri ile benzerlik gösterdiği için bu süreçte kişinin depresyona girdiğini anlaması son derece güçtür. Yorgunluk, uyku problemleri, kilo değişimleri, duygusal dalgalanmalar hamilelik dönemi ve sonrasında gözlemlenebilen değişimlerdir. Bu belirtiler hamileliğin normal seyri olabileceği gibi depresyon belirtileri de olabilir.

Aşırı uyuma isteği veya uyuyamama. Gereğinden fazla yemek yeme isteği veya asla yemek istememek gibi beslenme düzensizlikleri. Gebeliğin özelikle ilk 3 ayında ruh halinizin dalgalanma göstermesi normal karşılanabilir. Ancak bu durum yaşam kalitenizi alt üst ediyor ve uzun süredir geçmiyorsa depresif bir belirti olarak görülebilir. Hamilelikte ...

haber kaynağı: 724saglik.org/gebelik

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın