Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray'da Divan Toplandı

Galatasaray'da Divan Toplandı

Fatih
10.09.2014 - 23:15

Galatasaray'da Divan Toplandı

Galatasaray Kulübü'nün eylül ayı olağan divan kurulu toplantısı yapıldı.

Galatasaray Adası'nda düzenlenen toplantıda, Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Faruk Ilgaz, Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba ile Florya Metin Oktay Tesisleri'nde geçirdiği kaza sonrasında hayatını kaybeden gazeteci Erkan Koyuncu ve son divandan bu yana hayatını kaybeden üyeler için saygı duruşunda bulunuldu.

Toplantıda Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, başkan Ünal Aysal'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Özkan Olcay, Ümit Özdemir, Adnan Nas ve Mete İkiz tarafından temsil edildi. Başkan Aysal, açılış konuşmasının ardından randevusu olduğu gerekçesiyle toplantıdan ayrıldı.

İtalya'nın Varese kentinde yapılan 23 Yaş Altı Dünya Kürek Şampiyonası'nda ikinci olan Enes Kuşku'ya Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar tarafından başarı plaketi verildi.

6 aylık mali sunum yapıldı

Mete İkiz, Galatasaray Spor Kulübü Derneği ve bağlı ortaklıklarının 6 aylık (Ocak-Haziran 2014) dönem kulüp konsolide mali durumu konusunda sunum gerçekleştirdi.

Konuşmasının başında üyelerin yönelttiği eleştirilere yanıt veren İkiz, daha sonra mali konularla ilgili açıklamalarda bulundu. İkiz, sarı-kırmızılı kulübün net borç alacak farkının 717,8 milyon lira olduğunu belirtti. Galatasaraylı yönetici, kulübün ilk 6 ayda 212 milyon lira gelir elde ettiğini söyledi.

Olağanüstü divan kurulu tartışması

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu, 17 Eylül Çarşamba günü saat 17.00'de olağanüstü toplanma kararı aldı.

Kulüp başkanı Ünal Aysal'ın, erkek ve kadın basketbol takımlarının futbolda olduğu gibi ayrı bir anonim şirket altında kulüpten ayrılması, kulübün sahip olduğu gayrimenkullerle ilgili bir yatırım ortaklığı kurulması ve marka değerinin artırılması, yurt dışında çalışmalar yapılması konuları hakkında yetki almak için ekim ayında olağanüstü genel kurul yapmayı planladıklarını açıklaması üzerine üyeler arasında tartışma yaşandı.

Divan kurulu üyelerinden Mehmet Helvacı, Hayri Kozak, Işın Çelebi ve Taner Aşkın, gündeme gelen 3 konuyla alakalı olağanüstü divan kurulu toplantısı düzenlenmesi talebinde bulundu.

Tartışma sonrasında söz alan yönetim kurulu üyeleri Mete İkiz ve Özkan Olcay, kısa zaman nedeniyle üyelere yeterli bilgi veremeyeceklerini belirterek, konunun ekim ayı başındaki divan kurulunda görüşülmesini istedi. Ancak üyelerin ısrarı üzerine divan kurulu başkanı İrfan Aktar, oylama yaptı.

Oylamanın ardından Aktar, olağanüstü divan kurulu toplantısının 17 Eylül Çarşamba günü Türk Telekom Arena'da yapılmasına karar verdi.

AA

Muhabir: Emrah Oktay, Erkan Tiryaki

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/rss/387215--g...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın