Görüş Bildir
Haberler
Fransa'da 10 Kişiden 4'ü Müslümanları İnciten Karikatürlerin Yayınlanmasına Karşı

Fransa'da 10 Kişiden 4'ü Müslümanları İnciten Karikatürlerin Yayınlanmasına Karşı

ATKN
18.01.2015 - 22:18

Geçtiğimiz hafta beş karikatüristin öldürülmesiyle basın ve ifade özgürlüğünün de tartışılmaya başladığı Fransa’da 10 kişiden dördünün Müslümanları rencide eden karikatürlerin yayınlanmasını yanlış bulduğu ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüzde 57 'sınırsız basın özgürlüğü' dedi

Yüzde 57 'sınırsız basın özgürlüğü' dedi

Haftalık gazetesi Le Journal du Dimanche’de yer alan araştırmaya göre nüfusunun yüzde 7.5’i Müslüman halkın yüzde 42’si Müslüman nüfusu inciten ya da tehdit eden karikatürlerin yayınlanmaması gerektiği görüşünde.

Yüzde 57’lik bir çoğunluğa göreyse tepkiler ne olursa olsun gazete ve dergilerin karikatürlerini özgürce yayınlamalı.

Fransız Kamuoyu Araştırma Enstitüsü’nün anketine göre halkın yüzde 50’si internette ifade özgürlüğüne sınır konulması, yüzde 49’u ise hiçbir kısıtlama getirilmememisinden yana.

Yüzde 68 'cihata gidişler engellenmeli' diyor

Yüzde 68 'cihata gidişler engellenmeli' diyor

Yüzde 81’lik kesim, çift pasaportu bulunan ve terörden mahkum olmuş Fransız vatandaşlarının vatandaşlıktan çıkarılmasını desteklerken, yüzde 68’i ise Fransa dışında cihat için savaşa gidenlerin ülkeye dönmelerine izin verilmemesini savunuyor.

Anketi yanıtlayanların yüzde 68’i ise cihat için savaşa gitmelerinin önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyor.

Charlie Hebdo saldırısı sıklıkla ‘Fransa’nın 11 Eylül’ü’ olarak anılsa da, ankete halkın çoğunluğu Fransa’nın bu saldırının ardından askeri bir operasyon yapmasına destek vermiyor. Anketörler Fransa’nın Suriye, Yemen ya da Libya’ya askeri müdahalesini desteklemezken, Irak’taki varolan operasyonların da şiddetlendirilmesine karşı çıkıyor.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/fransada-10-k...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0