Görüş Bildir
Haberler
Formulaz'da Vali Mutlu Rüzgarı

Formulaz'da Vali Mutlu Rüzgarı

esra çanak
02.03.2014 - 17:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Vali Mutlu "Formulaz"Da

Eyüp Belediye Karadenizlilerin Formulaz Tahta Araba Şenliği’ni İstanbul’a taşıdı. Festivalde balık ekmek dağıtıp, horon tepen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Formulaz direksiyonunun başına geçti. Mutlu, “Araba gitsin diye gaza basıyorum gitmiyor. Meğerse frene basıyormuşum” dedi.

5 yıldır Rize’nin Ardeşen İlçesinde yapılan Formulaz Tahta Araba Şenliği bu sene Eyüp Belediyesi ve Eyüp Rizeliler Derneği’nin organizasyonuyla Eyüp Sultan Bulvarı üzerinde gerçekleşti. Formulaz Tahta Araba Şenliği ile memleketlerini İstanbul’a taşıyan Rizeliler, kendi tasarımları olan ilginç tahta arabaları ile yarıştı. 6 kişilik gruplar halinde start alan toplam 30 yarışmacı, bin 600 metrelik parkurda mücadele etti. Renkli görüntüler oluşturan yarışmacılar, hem eğlendi hem de eğlendirdi. Yarışlarda zorlanan bazı yarışmacılar, piste metreler kala pes ederken, bazıları da rakipleriyle el ele tutuşarak yarışmayı tamamladı. Kardeşlik ve dostluğun yarıştığı festivalde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Belediye Başkan adayı Remzi Aydın, Eyüp İlçe Başkanı Rasim Bozkurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“FRENE BASARAK YOLA ÇIKMIŞIZ”

Festivalde Formulaz direksiyonunun başına geçen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da üst üste espriler yaptı. Aracın içinde “Kilometre 280 gösteriyor” diyen Mutlu şöyle konuştu: “Kim yapmışsa dizayn mükemmel. Bu tür fikirlerden otomobil sektörü de, üretim sektörü de istifade edebilir. Çocukluğumuza bir dönüş yaptık ve o heyecanı yaşadık. Araba gitsin diye gaza basıyorum gitmiyor. Meğerse frene basıyormuşum. Yani iyi bir başlangıç yapmışız. Frene basarak yola çıkmışız. Fakat sonradan çok süratlendik ki sol arka tarafın tekerliğini patlattık. Daha dik yokuş lazım bize daha suratlı gidebilmemiz lazım. Bugün yarışmacılara ödüllerini vereceğim için sportif kıyafetle katılmadık. Aslında Formula kıyafetimle geleyim. Bir dahaki yarışlara Formula kıyafetimle geleceğim” dedi.

“KÖYE GİTTİĞİMDE BU ARABALARA BİNMİŞTİM”

“Doğu Karadeniz’i buraya taşıdık” diyen Eyüp Belediye Başkan adayı Remzi Aydın, “Anadolumuzun kültürünü İstanbul’da da yaşatmaya çalışıyoruz. Bu bizim için toplumumuzun sosyal anlamda nefes alma kanallarından biridir. Bende Giresunluyum. Köye gittiğimde bu arabalara binmiştim. Yaylalara gitmiştim” dedi.

Yarışmacılardan bazıları Rize’den geldiğini belirterek, Formulaz yarışlarına daha önce katıldıklarını festivalin de çok güzel olduğunu söyledi.

Yöresel kıyafetleriyle yarışları izleyen bazı vatandaşlar ise “Çok keyif alıyorum bu yarışları izleyince” diye konuştu.

FESTİVALDE BALIK EKMEK DAĞITILDI

Yarışma sonrası vatandaşlara ve yarışmacılara İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eyüp Belediye Başkan adayı Remzi Aydın ile birlikte tezgahın başına geçerek balık ekmek dağıttı. Karadeniz folklorundan örneklerin sergilendiği yarışmalarda Vali Mutlu Karadenizliler kemençe eşliğinde horon tepti.

Daha sonra Vali Mutlu ve beraberindekiler Formulaz yarışlarında dereceye girenlere kupalarını verdiler.

  • pendikhaber.com.tr
Kaynak: http://www.pendikhaber.com.tr/genel/v...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0