Görüş Bildir
Haberler
Finlandiya Başbakanı Sanna Marin Haftada 4 Gün Çalışma Sistemini Önerdi İddiası

etiket Finlandiya Başbakanı Sanna Marin Haftada 4 Gün Çalışma Sistemini Önerdi İddiası

Batuhan
06.01.2020 - 11:22

Finlandiya’nın çiçeği burnunda Başbakanı Sanna Marin, haftada dört gün altı saatlik mesailerden oluşan bir çalışma sistemine geçmek istediklerini duyurdu.

Editör Notu: Günümüzde Finlandiya Başbakanı olan Sanna Marin'in içeriğe konu olan önermesini, henüz başbakan olmadığı 2019 yılında Ulaştırma Bakanı iken bir etkinlikte yaptığı ortaya çıkmıştır. Bahsi geçen önermesini başbakan olduktan sonra meclise yasa tasarısı olarak dahi sunmadığı belli olmuştur. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre, Avusturya’da Sebastian Kurz’un yeniden siyaset sahnesine dönmesiyle ‘en genç ikinci hükümet lideri’ olarak anılan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, ‘çalışma hayatında herkes için bir sonraki adım’ olarak tanımladığı yeni sistemi hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Marin, geçtiğimiz ay seçimi kazanmıştı

Sistem, haftada dört gün altı saat çalışmayı öngörüyor.

Sistem, haftada dört gün altı saat çalışmayı öngörüyor.

'İnsanlar bu vakti hak ediyor'

'İnsanlar bu vakti hak ediyor'

Marin, “İnsanların ailelerine, sevdiklerine, hobilerine ve kültür gibi yaşamını diğer yönlerine daha fazla vakit ayırmayı hak ettiklerine inanıyorum. Finlandiya vatandaşlarının daha az çalışmasına izin vermek önemli. Mesele, kadınca bir tarzla yönetmek değil, seçmenlere yardım sunmak ve sözlerinizi tutmakla ilgili” dedi.

Sosyal Demokrat Parti'nin Lideri Sanna Marin, Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptığı dönemde de daha kısa çalışma sürelerini savunuyordu.

Avustralyalı şirket uyguluyor

Avustralyalı şirket uyguluyor

Avustralya merkezli reklam ve pazarlama şirketi Versa da haftada dört gün çalışma sistemini uyguluyor. Versa çalışanları hafta sonuna ek olarak Çarşamba günleri izin yapıyor. Şirket, bu şekilde kâr oranlarının yüzde 300 arttığını savunuyor.

Rusya'da da Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanlığı'nın üretkenliği artırmak için yürürlüğe koyulması planlanan ‘haftada dört gün çalışma sistemini’ test etmeyi değerlendirdiği belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Microsoft 1 ay denedi, verimlilik yüzde 40 arttı

Microsoft 1 ay denedi, verimlilik yüzde 40 arttı

Geçtiğimiz yıl kasım ayında teknoloji devi Microsoft’un Japonya şubesi bir ay boyunca gerçekleştirdiği denemede çalışanlarına haftada üç gün izin vermiş, denemenin sonunda verimliliğin yaklaşık yüzde 40 arttığı görülmüştü.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
295
119
13
12
8
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hamsi-bogart

ORADA HALKIN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ NASIL HAFİFLETİRİZ DİYE UĞRAŞIYORLAR,BURADA SIRTI DOLUNCA RÖMORK MU EKLEYELİM DİYE UĞRAŞIYORLAR

aslı berker

COĞRAFYA KADERDİR:(

thesivasli

Keder oldu artık.

Thomas Shelby

haftada 6 gün 12 saat çalışıyorum ve bu haberi çalıştığım şirketten okuyorum.. Coğrafya kaderdir..

Pasif Kullanıcı

Maalesef...