Görüş Bildir
Haberler
Filistinli Kızların Anne Frank Belgeseli İran'da Gizlice Gösterildi

Filistinli Kızların Anne Frank Belgeseli İran'da Gizlice Gösterildi

Batuhan
24.08.2016 - 11:19

Gazze’de çekilen ve Filistinli kızların Anne Frank’ın günlüğünden parçalar okuduğu “Anne Frank: Then and Now” (Anne Frank: Dün ve Bugün) belgeseli, gizli bir biçimde İran’da gösterildi. Filmin gizli gösterilmesinin nedeni, ülkenin dini lideri Ali Hamaney’in Yahudi soykırımını reddediyor oluşu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anne Frank: Then and Now”, 2014’te İsrail-Gazze çatışması esnasında çekildi. Film, Frank’in Nazi işgalindeki Hollanda’da saklandığı döneme dair eğitici bir belgesel ve günlükten pasajların iki İsrailli ve sekiz Filistinli kız tarafından canlandırıldığı iki kısımdan oluşuyor. Kızlardan bir tanesi, İsrail hava saldırısı sonrasında oluşan bir enkazın önünde performansını gerçekleştiriyor.

Detayları etkinliği organize edenleri koruma amacıyla gizlenen gösterimin sonrasında, filmin Hırvat yönetmeni Jakov Sedlar Frank hakkında bir saatlik bir konuşma yaptı. Sedlar, Deadline’a verdiği röportajda, “Günümüz dünyasında sanatın etkisi üzerince bolca konuştuk,” dedi. “Etkinliğin sonunda öğrencilerden biri ‘Bize yeni bir şey öğrettiğiniz için çok teşekkürler,’ dedi.”

Ayetullah Ali Hamaney, bu sene 27 Ocak’ta gerçekleşen Uluslararası Holokost Anma Günü’nde, Holokost’un gerçekleşip gerçekleşmediğini sorgulayan bir video paylaşmıştı. “Kara Zamanlar Sona Erdi Mi?” başlıklı videoda Hamaney, “Bu meselesinin özünün gerçek olup olmadığı net değil,” demişti. “Gerçek dahi olsa, nasıl olduğu net değil?”

İran devleti Holokost Anma Günü’nde resmi bir karikatür yarışması açmış konusunu ise “Holokost’u inkar” olarak belirlemişti

İran devleti Holokost Anma Günü’nde resmi bir karikatür yarışması açmış konusunu ise “Holokost’u inkar” olarak belirlemişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şalom sitesinde konuyla ilgili yayımlanan habere göre, İran devleti  bu yılın başlarında,  Holokost Anma Günü’nde resmi bir karikatür yarışması açmış konusunu ise “Holokost’u inkar” olarak belirlemişti.

Sedlar, İran’da filmin soykırımla ilgili bilgileri yaygınlaştırmasını umduğunu söyledi ve izleyicilere “Arkadaşlarınıza Anne Frank’ı anlatın” dedi. “Hayatı hakkında detayları öğrenmeye çalışın; Holokost öğrenmeye çalışın.”

Kültür Servisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın