Görüş Bildir
Haberler
Filenin Sultanları Galibiyetle Devam Ediyor

Filenin Sultanları Galibiyetle Devam Ediyor

Fatih
02.08.2014 - 21:54

Filenin Sultanları Galibiyetle Devam Ediyor

Dünya Bayanlar Voleybol Grand Prix'si A Grubu 1. hafta maçında Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri, Başkent Voleybol Salonunda karşılaştı.  

Ankara'da devam eden Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Dünya Bayanlar Grand Prix A Grubu'nda yer alan Türkiye ikinci maçında Amerika'yı 3-2 yenerek ikinci galibiyetini elde etti. Filenin Sultanları birinci etaptaki son maçını yarın Rusya ile oynayacak.

Karşılaşma sırasında 'Kahrolsun İsrail, Filistine özgürlük' tezahüratları yapan taraftarlar karşılaşma boyunca sultanları destekledi.

Karşılaşmaya müthiş bir tempoda başlayan milliler üst üste aldığı sayılarla ilk teknik molayı 8-3 önde tamamladı. Neriman blokautlar, Gözde etkili hücumlar ve Kübra hızlı hücumlarla sayılar kazandırmaya devam etti. İkinci teknik molayı da 16-9 önde kapatan sultanlar seti 25-21 kazandı.

İkinci sete kötü başlayan Ay yıldızlı ekibimiz özellikle savunmada hatalar yaptı. Arka alandan iyi manşetleri hücuma taşıyan ABD ilk teknik molayı 8-4 ,ikinci teknik molayı da 16-10 önde tamamladı. Gözde ve Kübra'nın katkılarıyla sete ortak olan sultanlar iki kez set sayısını avantaja çeviremeyince ABD seti 29-27 kazandı.

Üçüncü setin teknik molalarını 8-5 ve 16-13 önde geçen Türkiye, yorulan skorerleri ile seti 25-21 kazanmasını bildi. Dördüncü sette ise bloklarda Kübra yüksek bir yüzdeyle oynadı. Maç boyunca hücumların büyük bir bölümünü üstlenen Gözde'nin yorulmasıyla milliler sayı bulmakta zorlandı. Bu seti 25-20 kazanan Amerika durumu 2-2 yaptı. Final setinide 15-12 kazanan Türkiye maçtan 3-2 galip ayrıldı.

  • SALON TVF Başkent

  • HAKEMLER Cheng Lai Chun (Tayvan),Vladimir Simonoviç (Sırbistan)

  • TÜRKİYE Asuman, Gözde, Bahar, Yeliz, Neriman, Kübra, Gizem(Libero),Güldeniz, Gamze,Büşra

  • AMERİKA Robinson, Adams, Murphy, Kimberly, Akinrandewo, Alisha Glass, Banwarth (Libero), Davis (Libero),Thompson, Lichtman,

  • SETLER 25-21,27-29, 25-21, 20-25, 15-12

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/voleybol/diger/f...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın