Görüş Bildir
Haberler
FIFA Başkanı Sepp Blatter, Başkanlık İçin Yeniden Aday Olacak

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Başkanlık İçin Yeniden Aday Olacak

Batuhan
08.09.2014 - 15:10

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Başkanlık İçin Yeniden Aday Olacak

FIFA Başkanı Sepp Blatter, yeniden aday olmaya hazırlanıyor.

1998’den bu yana FIFA’da başkanlık görevini yürüten 78 yaşındaki Sepp Blatter , beşinci kez seçime girmeye hazırlanıyor. İsviçreli futbol adamı, 2011'deki kongre sonrası bir daha aday olmayacağını söylemişti.

FIFA’nın 2015’teki kongresi için bir kez daha aday olacağını duyuran Blatter, resmi açıklamayı 25-26 Eylül'deki İcra Komitesi Kurulu toplantısında yapacak. Blatter’in koltuğu için UEFA Başkanı Michel Platini ’nin de adı geçiyor.

Son dönemi sancılı geçti

Blatter ve yönetimine özellikle Katar 2022 için çok fazla eleştiri yöneltilmişti. Katar’ın bir hata olduğunu kabul eden Blatter, ortaya atılan rüşvet iddilarını ise yalanlamıştı.

Platini hakkında sert sözler

Birkaç ay önce İsviçre kanalı RTS’te konuşan Blatter, Platini için “O benim çömezim. Karşıma çıkıp ‘babasını’ öldürmek isteyeceğini düşünmüyorum” demişti.

Katar 2022 için Platini’yi öne atan Blatter ayrıca, “Fransa ve Almanya’dan siyasi baskı gördük. Mesela, Elysee Sarayı’nda Nicolas Sarkozy’nin verdiği bir davette Katar Emiri’ni görmüştüm. Michel Platini de oradaydı. Aralarındaki yakın ve hararetli sohbet dikkat çekiciydi” ifadelerini kullanmıştı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/fifa-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0