Görüş Bildir
Haberler
Feribot Faciasında Sürpriz Gelişme

Feribot Faciasında Sürpriz Gelişme

Batuhan
10.07.2014 - 13:47

Feribot Faciasında Sürpriz Gelişme

Sirkeci'deki feribot kazasında vapura binmek üzereyken denize düşen otomobilde 5 yaşındaki Ece Su ve anneannesi Şaziye Güleren'in ölümüyle ilgili görülen davada aile, sanıklar hakkındaki şikayetinden vazgeçti.

15 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENEN SANIKLAR DURUŞMAYA KATILMADI

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, “Taksirle ölüme sebebiyet vermek' ve “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yaralanmaya neden olmak' suçlarından 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan geminin kaptanı Erkan Atalay İm ve avukatı katılırken diğer sanıklar, Çımacı (İskeledeki görevli) Levent Dönmez ve usta gemici Özay Yaşar (Gemideki görevli) katılmadı.

AİLE ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ, DURUŞMAYA KATILMADI

Mahkeme başkanı duruşmada ilk olarak davaya gelen evrakları okudu. Mahkeme, Ece Su'nun ailesinin sanıklar hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğine dair dilekçe gönderdiğini belirtti. Aile de duruşmaya katılmadı.

DOSYA BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLECEK

Duruşma tanık olarak dinlenen geminin başmühendislerinden ve olay anında kaptanın yanında olan Muhammed Bayraktar yolcuların araca yüklendiği sırada kendisinin de ara ara iskeleye baktığını belirtti. Tanık Bayraktar, “En son baktığımda alım bitmek üzereydi kapak üzerinde bir araç görmedim. Yerime doğru gittiğimde geminin hareket ettiğini fark ettim. O anda kaptana baktığımda onun da hareketin farkına vardığını, sert manevrayla gemiyi yanaştırmaya çalıştığını fark ettim. Daha sonra kaptanın önündeki ekrana baktığımda bir aracı denize düşerken gördüm. Ben NETA sesini duymadım. Duymak gibi bir görevim olmadığı için dikkat de etmedim' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların kusurunun olup olmadığının tespit edilmesi için dosyanın bilişkişiye gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

15 Mart 2014 tarihinde Sirkeci İskelesi'nde meydana gelen olayda 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ile anneannesi Şaziye Güleren yaşamını yitirdi. Aracı kullanan Ece Su Yılmaz'ın annesi Ebru Güleren Yılmaz ile teyzesi Mine Dalkılıç ise yaralı olarak kurtuldular. Kazadan sonra geminin kaptanı Erkan Atalay İm, çımacı Levent Dönmez ile usta gemici Özay Yaşar hakkında, “Taksirle ölüme sebebiyet vermek' ve “Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu yaralanmaya' neden olmak suçlarından 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Cem TURSUN / İstanbul DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/feribot-kazasin...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0