Görüş Bildir
Haberler
Fatih'te Yanan Binanın Duvarı İtfaiye Ekiplerinin Üzerine Çöktü

Fatih'te Yanan Binanın Duvarı İtfaiye Ekiplerinin Üzerine Çöktü

ATKN
09.12.2014 - 11:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih’te inşaat çalışmaları yapıldığı belirtilen tarihi binada bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ettiği sırada bina duvarı çöktü. Arkadaşlarının yardımıyla duvarın altından çıkarılan itfaiye erlerinde herhangi bir yaralanma olmadığı görüldü.

Yangın, saat 23.00 sıralarında, Şahsuvar Bey Mahallesi Dönüş Sokak üzerinde bulunan ve inşaat çalışmalarının yapıldığı ileri sürülen tarihi ahşap bir binada çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler çevredeki tarihi ahşap binalara sıçradı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine Beyoğlu, Fatih, Bakırköy itfaiye ekipleri ile çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yangına kısa sürede müdahale eden itfaiye ekipleri, alevlerin diğer binalara sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Yangında iki tarihi ahşap bina yanarak kullanılamaz hale geldi. Bir binada ise maddi hasar meydana geldi.

Yangın sırasında tarihi binalarda yaşayanların bulundukları yerden çıkması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak binanın çökme ihtimaline karşı sokağı tamamen boşalttı.

Yangına müdahale sırasında bina duvarı itfaiye ekiplerinin çalışma yaptığı bölgeye çöktü. Olayda itfaiye ekipleri yara almadan kurtuldu. Yangın itfaiyenin yaklaşık 2 saat süren çalışması sonucu söndürüldü. Olayda yaralanma ve can kaybı yaşanmadı.

YABANCI UYRUKLULARIN KALDIĞI İDDİASI

Binada yabancı uyruklu bekar vatandaşların kaldığını ve yangının elektrikli ısıtıcılardan çıkmış olabileceğini iddia eden Salih Meriç isimli vatandaş, “Burada bekarlar yatıyordu. Yabancılar yatıyordu. Yabancılar burada ısıtıcılar kullanıyorlardı. Elektrikli ısıtıcılardan dolayı çıkmış olabilir. Bekarlar, Suriyeliler kalıyor. Yani burası tarihi doku, ahşap evler. Buraların korunması lazım. Sirtakım yapılanmalara müsaade etmemek lazım. Belediye başkanı birinci derecede sorumludur. Duyarsızlığından dolayı bunlar böyle geliyor” dedi.

Mahalle Muhtarı Murat Hakverdi ise, “Burada aldığımız bilgiye göre bir inşaat çalışması vardı. Çalışmada yapılan kaynak çalışmasından dolayı binanın ahşap olmasından dolayı alev aldığı söyleniyor. Şu an iki tane binamız yandı. İki tane binamıza da ateş sıçradı. Fatih’te de bir kentsel dönüşüm olması lazım” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak: http://www.cihan.com.tr/news/Fatih-te...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0