Görüş Bildir
Haberler
Falcon 9 Tarihi Başarıyı Kıl Payı Kaçırdı

Falcon 9 Tarihi Başarıyı Kıl Payı Kaçırdı

ATKN
18.01.2016 - 10:36

Bir süredir yeniden kullanılabilir roket konusunda çalışmalar yürüten ve daha önce birkaç kez başarılı da olan SpaceX, bu kez tarihi tarihi başarıyı kıl payı kaçırdı. Fırlatılan Falcon 9 roketi, inişini gerçekleştirdikten saniyeler sonra devrilerek imha oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Falcon 9 henüz geçtiğimiz ay Florida’dan fırlatılmış, 100 kilometre yüksekliğe ulaştıktan sonra planlanan bölgeye dikey inişini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirerek tarihi bir başarıya imza atmıştı. SpaceX, Falcon 9’u bu kez okyanusun ortasındaki bir gemiye indirmek üzere fırlattı ve heyecanlı bekleyiş başladı.

Falcon 9 uçak gemisine dikey bir şekilde inişini gerçekleştirdi ancak birkaç saniye içinde devrilerek maalesef imha oldu. Talihsiz inişi Instagram hesabından paylaşan SpaceX kurucusu Elon Musk, roketin ayaklarının sabit duramamasının ve dolayısıyla devrilmesinin buz tutmuş zemin yüzünden olabileceğini belirtti.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
32
20
6
6
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa ŞEN

Yavaş yavaş yavaşş.. Ohhh mhhh afferrimm sizeee afferimm sizee.

feyk

space x acisindan ciddi kayip oldugunu soyliyemeyiz. bunlar ticari firlatmalarin sonrasinda yapilan denemeler. yani zaten maliyetini cikarmis, kontrollu inis... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

yanlış bilmiyorsam NOAA nın Jason-3 uydusunun fırlatma görevi sonrası bu deneme yapıldı.

Ali Kirman

Ulan adam gelmiş inmiş bir tutun bi zahmet ya ne kadar hazıra konuyor bu SpaceX çalışanları :D