Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye'deki Süreci Dikkatle Takip Edeceğiz'

'Türkiye'deki Süreci Dikkatle Takip Edeceğiz'

Onedio Medya
14.01.2014 - 09:49 Son Güncelleme: 14.01.2014 - 16:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook'tan İnternet Düzenlemesine Tepki

Torba yasa tasarısıyla Meclis’le gelen teklifle internetin kaderi hükümete teslim eden kanun değişikliğine Facebook’tan sert tepki geldi.

Hürriyet’e açıklama yapan Facebook, yasa tasarısını dikkatle incelediğini paylaştı. Facebook’tan yapılan açıklama şu şekilde: “Yasa önerisini dikkatle inceliyoruz ve öneriyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki süreci dikkatle takip edeceğiz.”

Torba yasa tasarısıyla gündeme gelen ve önümüzdeki günlerde karara bağlanması beklenen internete yönelik yasa değişiklikleri büyük tartışma yaratmıştı. Yasaya eklenen madde artık internet sitelerinin herhangi bir mahkeme kararı olmadan ‘özel hayatın gizliliği’ gerekesiyle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kapatılmasının önünü açıyor. Tasarıda dikkat çeken diğer bir nokta ise internetteki içeriklerin sayfa bazında engellenebilecek olması. Buna göre artık internet sitesi yerine internet sayfaları erişime engellenebilecek. Başka bir deyişle, ‘uygunsuz’ bulunan bir tweet veya YouTube videosu engellenecek, ancak söz konusu sitedeki diğer içerikler görüntülenmeye başlayabilecek.

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/...

Facebook'dan İnternet Yasa Tasarısı Konusunda İlk Açıklama: Dikkatle İzliyoruz

İnternette sayfaların kapatılmasını kolaylaştıran IP numarasından kısıtlama yapılarak erişimin kısıtlanmasının önünü açan yeni yasa tasarısına ilk yorum Facebook’dan geldi. Facebook The Wall Street Journal Türkiye’ye yaptığı açıklamada “Yasa önerisini dikkatle inceliyoruz. Öneriyle ilgii Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki süreci de dikkatle takip edeceğiz dedi.

Yeni yasa haziran ayından bu yana hükümet tarafından sık sık eleştirilen sosyal medyada birçok içeriğin engellenmesini kolaylaştıracak. Yasa ile istenilirse tek bir tweet ya da sayfanın, isterse tüm web sitesine erişimin kısıtlanması kolaylaşacak. Yasa Ulaştırma Bakanlığı ve TİB’ibn kararıyla 4 saatte erişim kısıtlanmasının yolunu açıyor.

WSJ Türkiye

Kaynak: http://realtime.wsj.com/turkey/2014/0...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0