Görüş Bildir
Haberler
Facebook'tan Dün Yaşanan Kesinti ile İlgili Açıklama Geldi

Facebook'tan Dün Yaşanan Kesinti ile İlgili Açıklama Geldi

Batuhan
20.06.2014 - 13:01

Facebook'tan Dün Yaşanan Kesinti ile İlgili Açıklama Geldi

Facebook, dün dünyanın büyük kesiminde internet sayfasını ve uygulamalarını etkileyen bir kesinti yaşamış ardından yayına yeniden başlamıştı.

Yaklaşık 30 dakika süren kesinti Asya'dan Ortadoğu ve Avrupa'ya kadar sosyal medya sitesinin işleyişini durdurmuştu. Ana sayfada ise şu mesaj yer almıştı: 'Özür dileriz, bir şeyler ters gitti.'

Facebook'un Asya-Pasifik sözcüsü Charlene Chian konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Bugün erken saatlerde (Perşembe), insanların Facebook'ta paylaşım yapmasını engelleyen kısa süreli bir sorun yaşadık. Sorunu hızla çözdük ve şu an yüzde 100 geri dönmüş durumdayız. Sebep olduğumuz rahatsızlık nedeniyle özür dileriz.' dedi.

Facebook'un Avrupa'daki temsilcilerinden yorum alınamadı.

Perşembe günkü kesinti daha önce yaşananlardan daha geniş kapsamlı oldu. Dünyanın büyük kesiminde Facebook'un ana sayfasını, mobil uygulamalarını ve sohbet hizmetini etkiledi.

Her ne kadar nadir de olsa geçmiş yıllarda da Facebook'ta önemli kesintiler yaşanmıştı. 2010'da şirketin hizmetleri 2,5 saat boyunca kesinti yaşamıştı.

O zaman blog sayfasında Facebook 400 kelimeye yakın bir açıklamada ve özürde bulunmuş sorunun 'bir hatanın talihsiz yönetiminden' kaynaklandığını belirtmişti.

Dünya genelinde bir milyardan fazla aylık aktif kullanıcıya sahip Facebook'un piyasa değeri yaklaşık 168 milyar dolar.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0