Görüş Bildir
Haberler
Facebook İlişki Durumunuzu Ne Zaman Güncelleyeceğinizi Biliyor

Facebook İlişki Durumunuzu Ne Zaman Güncelleyeceğinizi Biliyor

VUUB | Sosyal Medya
17.02.2014 - 23:56 Son Güncelleme: 18.02.2014 - 12:41

Facebook, iki kişinin ilişki güncellemelerini “ilişkide” olarak değiştireceğini önceden bilmelerini sağlayacak bazı ipuçları olduğunu açıkladı.

3 ay içinde (ya da 100 günde), bir çiftin resmi olarak Facebook’ta ilişkilerini, ilişki durumunda belirtmeden önce, sosyal ağ, o iki kişinin arasındaki paylaşılan gönderilerin artışını gözlemliyor. Aslında, birbirlerinin sayfalarına yaptıkları gönderiler ilişki başlamadan 12 gün önce doruğa ulaşıyor ve resmi olarak ilişki durumu güncellemesi yapıldığında bu gönderilerin düşüşe geçtiği görülüyor.

Facebook bu incelemeyi yaparken, sadece yıldönümü tarihi belirten çiftlere ve ilişki durumlarını değiştirmeyen çiftlere bakarak ilişki güncellemesinin öncesinde 100 gün boyunca çiftlerin “ilişkisi yok” olarak kaldığını ve daha sonra güncelleme yaptıklarını ortaya çıkardı.

Facebook “Tahminen, çiftler daha fazla birlikte zaman geçirmek istiyorlar, kur yapma dönemleri bitiyor ve çevrimiçi iletişim yerine, görüşerek zaman geçirmeyi tercih ediyorlar” açıklamasını yaparak ilişki güncellemelerinden sonra çiftler arasında neden gönderilerin azaldığını da açıklamış oluyor. İlişki durumu güncellemesinden sonra paylaşılan gönderilerin daha pozitif olduğu da görülmüş. Yani çiftlerin Facebook üzerinden iletişimleri daha tatlı bir hal alıyor.

Bunun yanında Twitter, hangi ülke vatandaşlarının en çok aşkla ya da aşık olmakla ilgili tweet attıklarını araştırmış ve bulgulara göre; İsrail, en çok “Seni Seviyorum” diyen ülke, İsrail’i, İsveç, Norveç, İspanya ve Macaristan takip ediyor. Amerika’da ise New York, Michigan ve Nevada bu kelimeleri en çok kullanlar iken Montana, Idaho, Nebraska ve New Hampshire ise bu kelimeleri en az kullanan eyaletler olarak belirtilmiş.

Kaynak: http://www.vuub.net/17/02/2014/facebo...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın