Görüş Bildir
Haberler
Facebook, Güvenlik Durumu Kontrolü'nü Neden Yalnızca Paris İçin Kullanıma Sundu?

Facebook, Güvenlik Durumu Kontrolü'nü Neden Yalnızca Paris İçin Kullanıma Sundu?

Onedio Medya
16.11.2015 - 21:13

Facebook, Safety Check (Güvenlik Durumu Kontrolü) aracını başka şehirlerde de benzer saldırılar olmasına rağmen neden yalnızca Paris için aktive etti?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Paris’te, geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleşen saldırıların ardından kısa bir süre sonra, şehirde tanıdığı ya da bir yakını bulunan birçok Facebook kullanıcısı sosyal ağ üzerinden bu kişilerin güvende olduklarına dair bildirimler aldı.

Söz konusu bildirimler, sosyal ağın Safety Check (Güvenlik Durumu Bildirimi) adını verdiği yeni bir aracın Paris saldırıları için de kullanıma sunulmuş olması nedeniyle alınmıştı.

Bu özellik Paris’te bulunan sosyal ağ kullanıcıları ve onların yakınlarına birçok açıdan çok yardımcı olsa da, birçok kişi de haklı olarak söz konusu özelliğin neden yakın zamanlarda yine benzer saldırıların gerçekleştiği yerlerde değil de, yalnızca Paris’te kullanıma sunulduğunu sordu. Zira, Paris saldırılarından daha bir günce, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 40’tan fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan intihar bombacısı saldırıları gerçekleşmişti.

İnsan hayatının değerini coğrafya mı belirliyor?

İnsan hayatının değerini coğrafya mı belirliyor?

Facebook, söz konusu özelliğin neden yalnızca Paris için kullanıma sunulduğunun çokça dile getirilmesiyle birlikte, “Batıdaki hayatlar diğerlerinden daha değerlidir” algısına katılmadıklarını bir biçimde göstermek adına resmi bir açıklama yaptı.

Facebook‘un genişlemeden sorumlu başkan yardımcısı Alex Schultz’un yayınladığı bir blog gönderisinde, geçtiğimiz yıl kullanıma sunulan Güvenlik Durumu Kontrolü’nün aslında doğal felaketler ve benzeri hadiseler için tasarlanmış olduğu, ve ilk defa Paris saldırıları için bu amacın dışına çıkıldığı belirtildi: “Karmaşık ve hassas zamanlarda bile yeni bir şeyler denediğinizde bir ilk adım olmak zorunda, bizim için de bu ilk adım Paris oldu.”

Paris’le birlikte sosyal ağın bu özelliğinin bundan böyle terörist saldırılar ve diğer şiddet olayları için de öncelikli olarak kullanılmaya başlanacağı tahmin ediliyor. Zira Schultz, açıklamasında “bu aracın yardımcı olabileceği her yer ve her zamanda kullanımda olmasını istediklerini, bu ilk kullanımdan aldıkları geri bildirimlerden de çok şey öğreneceklerini” ifade etti.

Sosyal ağın CEO’su Mark Zuckerberg de, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dünyada birçok başka çatışmaların olduğu konusunda haklısınız. Bütün insanları eşit bir biçimde önemsiyoruz, ve bu gibi durumlarda acı çeken insanlara elimizden geldiğince yardımcı olmak için çok çalışacağız.”

Bon pur loryan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
6
3
2
0
0
0