Görüş Bildir
Haberler
Evlilik siteleri ile evlenip mutlu olmak mümkün müdür?

Evlilik siteleri ile evlenip mutlu olmak mümkün müdür?

nilüfer sipahi
21.06.2015 - 14:32 Son Güncelleme: 21.06.2015 - 20:22

Evlilik sitelerinde evlenip mutlu olan var mı?

Merhaba Onedio.com ziyaretçileri, bugünkü yazımda sizlere evlilik sitelerinde mutluluğa ulaşmanın mümkün olup olmadığını anlatmak istiyorum. Hangi siteyi ziyaret ederseniz edin mutlaka en az bir evlilik sitesi reklamını görmüşsünüzdür. Sadece merak ederek bile olsa böyle sitelere giriş yapmış ve neler olup bittiğine bakmış olabilirsiniz. Bunu yapanlar evli olsalar bile merak işte... Sonuçta bir çok evlilik sitesinde üye olmak tamamen ücretsiz olsa da sınırsız mesajlaşmak için belli ücretler ödemek gerektiğini anlamış ya da birilerinden duymuşsunuzdur. Bu noktada, 'Peki ama o kadar ücret  ödeyenler evlenebildiler mi, evlendilerse mutlu olabildiler mi?' gibi sorular akla geliyor. 

Ben bu konuda biraz ön yargılı olabilirim ancak evlilik sitelerinde edinilen arkadaşlıkların, oluşan ilişkilerin çok sağlıklı olabileceği konusunda ciddi şüphelerim ve endişelerim var. Bununla ilgili bilimsel araştırmalar yapılsa ne kadar güzel olur? Pek araştırmadım ancak yapıldığı kanaatinde değilim. 

Çevreme baktığımda evlilik sitesinde tanışıp mutlu olduğunu da bildiğim iki çift tanıyorum. Buna rağmen onların ilişkilerinin sadece tesadüf ya da şans olduğunu düşünüyorum. Belki de geri kafalı olduğumdan böyle düşünüyor da olabilirim. Çiftlerden ilkini tanıtayım. Ayten ve Engin çifti: Ayten İstanbul'da yaşıyordu, Engin ise Adıyaman'da... Şimdi mutlu olduklarını gözlemliyoruz. Diğer çiftimiz ise Senem ve Ahmet. Senem İstanbul Göktürk de oturuyordu, Ahmet ise Levent, onlar da çok mutlular ve bir çocukları var. Bunları neden anlatıyorum bilmiyorum ama içimden geldi...Belki de yanlış düşünüyorum, evlilik sitelerinde belki de aradığınız kısmeti bulabilirsiniz. Kısmet bu bence. Eğer kaderinizde evlilik sitesinde ruh eşinizi bulmak varsa neden olmasın? Hayal ettiğiniz eş belki de oradaki üyeler arasında olabilir, kim bilir her şey nasip kısmet değil midir?

Daha önce de bahsettiğim gibi evlilik sitelerinde en üzücü taraf bence üyeliklerin ücretli olmasıdır. Ücretsiz olarak üye olursunuz tam kritlerinize uygun adayı bulursunuz mesaj göndermek istersiniz ve o gıcık uyarı ile karşı karşıya kalırsınız: 'Mesaj gönderebilmek için gold üye olmanız gerekmektedir.' Çok sinir bozucu bir durum bu. Bazı evlilik sitelerinde de günde 3 mesaj gönderme hakkı varmış. Bu bayanlar için çok kötü değil çünkü bayanlar sadece gelen mesajlara cevap verirler ya da ilgimizi çekmezse cevap vermeyiz. Ancak erkekler için vahim bir durum. Onu da arkadaşım Orhan söyledi. Tam ilgi duyduğu kızı  konuşmaya ikna edince mesaj gönderme hakkınız kalmadı diye bir uyarı geliyormuş ve bir gün beklemek zorunda kalıyormuş. Bir gün sonra da aynı aday cevap bile vermiyormuş. Bazıları daha ilk mesajda e mail adresini gönderiyormuş. Ancak o zamanda şöyle bir uyarı geliyormuş: 'Mesaj içerisinde e mail göndermeniz ya da link vermeniz yasaktır.' Da da daannnnn. Yine bir şok oluş anı imiş erkekler için. Orhan'ın bana söyledikleri böyle... Tabi ayda 20 lira, 30 lira, 40 lira gibi ücretleri ödeyenler için böyle bir sorun yoktur sanırım. 

Acaba aylık bu miktarlarda parayı ödeyip de evlenenler ne kadar ay ücret ödediler merak ediyorum. Bu noktada aylarca sistemde kalıp da evlenemeyen binlerce kişi varmış. Bununla ilgili de şöyle bir rivayet var: 'Üyelerin çoğu fake ve her ne hikmetse kimse evlenmeyi kabul etmiyor. Aynı televizyondaki evlilik programlarında olduğu gibi. Bir bakıyorsunuz aynı bayan aylarca ekranlarda ama kimseyi kabul etmiyor. Burada şüpheler artıyor tabi ki.' Bunu da estetik doktoru arkadaşım Hakan bey söyledi. Yoksa tamamen para tuzağı mı bu evlilik siteleri? Bence iyi araştırmak lazım. Ben de bu ücret olayına sinir oluyorum ya geçen arama motoruna 'Tamamen ücretsiz evlilik sitesi' diye yazdım. Bayağı bir sonuç vardı. Onların arasında en ilgi çekici olanlarından biri evlilikgemisi.com/forum du bence. Neden mi? Üye olmak için hiç bir ücret ödemiyor, sınırsız mesajlaşabiliyorsunuz. Benim için de bu yeterli zaten. Bir kaç bölümü var. Özellikle forum sayfalarını kullanarak ücretsiz link bile verebiliyorsunuz. Her neyse o siteyi sevdim. Bir sayfasında da sohbet ortamı vardı sanırım. Ama o kısmını beğenmedim. Çünkü çok seviyesiz konuşmalar da vardı.  Diğerlerini de ziyaret ettim ancak çalışan bir sisteme rastlamadım. 

Bir de evlilik siteleri ya da programları dinen caiz midir? Ya da uygun mudur gibi bir soru geldi aklıma...Onun cevabı şu videoda Nihat Hatipoğlu hoca anlatıyor. En alttaki videoyuyu seyredebilirsiniz.

Her neyse evlilik siteleri ile belki mutluluğa kavuşursunuz belki de kavuşmazsınız bence bu tamamen kısmet ve nasip meselesi. Bence evlenmek istiyorsanız ya da evliliğe karar verme aşamasında iseniz ya da aday arıyorsanız aklınızı, mantığınızı, duygularınızı eşit oranda çalıştırın ki yanlış kararlar vermeyesiniz. Bu sözüm daha çok bayanlara gelsin. Sadece zengin diye bir erkekle evlenmeyin. Sadece yakışıklı diye bir erkekle evlenmeyin. Tabi bunlar önemli kriterler ancak aradığınız erkek insan mıdır yoksa insan taklidi mi yapıyordur bunu iyi test edin. 

Mutlu ve sağlıklı günler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nihat Hatipoğlu - Evlilik programlari dinen Caiz mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0