Görüş Bildir
Haberler
Et Severlerin Aklını Başından Alacak Dünyanın En İyi 10 Biftek Restoranı

Et Severlerin Aklını Başından Alacak Dünyanın En İyi 10 Biftek Restoranı

Yağmur Türk
11.04.2021 - 09:30

Et severler buraya...

Kaynak: https://luxatic.com/best-steak-houses...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. A Figueira Rubaiyat, Sao Paolo, Brezilya

10. A Figueira Rubaiyat, Sao Paolo, Brezilya

Bu lüks restoran sadece kendi arazilerinde yetiştirdikleri ve ahşap mangal çukurlarında pişirdikleri kaliteli etlerle değil aynı zamanda muhteşem dekoruyla da çok popüler. Ayrıca bu kaliteli yemekleri kocaman bir Bengal incir ağacının altında yemek unutulmaz bir deneyim yaşatacaktır. Bueno Aires'te ve hatta İspanya'da başka Rubayiat restoranları da var fakat en güzeli orijinal yerinde yemek tabii.

9. El Capricho, Leon, İspanya

9. El Capricho, Leon, İspanya

İspanya'daki turistik yerlerin biraz uzağında kalsa da bu et lokantasının yolculuğunuza değeceğine garanti verebiliriz. İspanya'nın kuzeybatısında yer alan bu restoranın sahibi Jose Gordon, siz yerel kırmızı şaraplardan yudumlarken tadına bakabileceğiniz çeşitli biftekleri, antrkotları ve sığır filetolarını ızgarada pişiriyor olacak.

8. Antica Osteria Nandone, Toskana

8. Antica Osteria Nandone, Toskana

Toskana'ya gittiğinizde oranın yerel bir yemeği olan 'bistecca alla fiorentina'yı' mutlaka denemelisiniz. Peki ama bunu nerede yemeliyiz diye soruyorsanız cevabı; Floransa'nın yaklaşık 40 km kuzeybatısında olan Paolo Magnai'ye ait bu küçük restoran. Şef gözünüzün önünde 2 parmak kalınlığındaki kemikli etleri pişirirken gözleriniz ve aynı şekilde mideniz bayram edecek. Bifteklere bu güzel aromayı veren şeyin farklı bir baharat kullanımı olduğunu düşünecek olursanız da kesinlikle yanılmış olursunuz çünkü biftekler sadece biraz deniz tuzu ve Toskana zeytin yağıyla marine ediliyor.

7. The Grillhouse, Johannesburg, Güney Afrika Cumhuriyeti

7. The Grillhouse, Johannesburg, Güney Afrika Cumhuriyeti

Burası sadece Güney Afrika Cumhuriyeti'nin değil tüm kıtanın en iyi et restoranı olabilir. Eğer yolunuz yakınlara düşerse mutlaka The Grillhouse'da mola verip harika sığır eti ve kırmızı şarapların tadına bakmalısınız. Ayrıca bu restoran dokuz ila on iki saat arasında yavaş yavaş pişen kavrulmuş kaburgalarıyla ve biftekleriyle de kaçırılmaması gereken bir yer. Listedeki en yeni et evlerinden biri olan bu restoran birinci sınıf et kesimleri ve harika servisiyle dünyanın en beğenilen et restoranlarından biri.

6. Gibsons Bar & Steakhouse, Şikago, ABD

6. Gibsons Bar & Steakhouse, Şikago, ABD

Şikago'da pek çok harika et restoranı bulabilirsiniz ama içlerinden hangisini seçeceğinizi bilemiyorsanız bu kesinlikle Gibson's olmalı. Nedeni ise basit: 120 gün boyunca mısırla beslenen ve 40 gün olgunlaşması beklenen kara Angus sığırlarının yumuşacık eti bu restoranı kesinlikle diğerlerinden ayırıyor. 1989'dan beri mükemmel kalite ve olağanüstü hizmetle kendilerinden bahsettiren bu restoranın Şikago'da 3 farklı yeri var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. La Cabana, Buenos Aires, Arjantin

5. La Cabana, Buenos Aires, Arjantin

Arjantin, dünya çapında yumuşak ve sulu sığır etleriyle ünlüdür ve günümüzde tahılla beslenen hormonsuz sığırlarının en büyük üreticileri arasındadırlar. Eğer Buenos Aires'e yolunuz düştüyse La Cabana'ya kesinlikle uğramalısınız. A sınıfı mükemmel ızgaralanmış etleri gerçekten unutulmaz bir akşam geçirmenizi sağlayacak.

4. Peter Luger, New York, ABD

4. Peter Luger, New York, ABD

Listedeki en eski et lokantalarından biri olan Peter Luger, 1887'den beri Brooklyn'de hizmet veriyor. Birinci sınıf etleri orta batıdan ithal ediliyor ve kurutularak yaşlandırılıyorlar. Eğer zor beğenen ve küçük detaylardan sürekli şikayet eden biriyseniz başka bir yerde yemek yemenizde fayda var çünkü işletmecileri tam bir New York'lu ve 'müşteri her zaman haklıdır' klişesine aldırış etmiyor. Ama eğer her lokmanın tadını çıkarmayı seven bir gurmeyseniz orada yiyeceğiniz yemek parasının hakkını kesinlikle verecektir.

3. CUT by Wolfgang Puck, Singapur

3. CUT by Wolfgang Puck, Singapur

CUT imparatorluğunun arkasındaki isim olan ünlü şef Wolfgang Puck, Asya'dai ilk restoranını 2010 yılında Marina Bay Sands, Singapur'da açtı. Burada sizi modern bir atmosfer ve mükemmel biftekler bekliyor olacak. Kobe eti ya da 300 gün tahılla beslenmiş Avustralya Angusunu mutlaka denemelisiniz.

2. Aragawa, Tokyo, Japonya

2. Aragawa, Tokyo, Japonya

Dünyanın en pahalı restoranlarından biri olan bu iki Michelin yıldızlı Kobe bifteği restoranı 1967'den hizmet vermekte. Beyaz odun kömürü kullanarak tuğla fırında pişirdikleri Sanda sığır filetosu restoranın spesiyallerinden biri. Ağız sulandıran yumuşak biftekleri de sadece biber ve hardalla servis ediliyor.

1. Goodman Steakhouse, Londra, İngiltere

1. Goodman Steakhouse, Londra, İngiltere

New York asıllı olan Goodman Steakhouse 2008'de Londra'da bir şube açtı ve o zamandan beri 3 farklı lokasyonda hizmet vermekte. Binlerce insanın en iyi restoran oyu verdiği Michelin yıldızlı restoran deri ve ahşap aksanlarla klasik bir New York et evi havası yaratıyor. Birleşik Krallık, ABD veya İspanya sığır eti arasından hepsini kuru veya ıslak yaşlandırılmış şekilde seçebilirsiniz ama bizim tavsiyemiz kemiksiz pirzoladan yana. Londra'ya geldiğinizde mutlaka gidilmesi gereken bir yer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizin etle aranız nasıl? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Nusreti niye komadınız?

Pasif Kullanıcı

Eti at diye okudum 🤣