Görüş Bildir
Haberler
Esnaf Tepki Gösterdi: CHP'li Düziçi Belediyesi, İlçeye Giren Toptancı Araçlarından İşgaliye Parası Alıyor

Esnaf Tepki Gösterdi: CHP'li Düziçi Belediyesi, İlçeye Giren Toptancı Araçlarından İşgaliye Parası Alıyor

Osmaniye'nin Düziçi Belediyesi, ilçeye giren toptancı araçlarından işgaliye parası almaya başladı. İlçe girişine kurulan noktada, makbuz karşılığında para toplayan zabıtalara, esnaflar tepki gösterdi. Belediye başkanının özel kalemi gelen tepkiler üzerine ‘uygulamanın kaldırıldığını’ söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis kararıyla, ilçeye giren toptancı araçlardan işgaliye ücreti alınması kararlaştırıldı

Meclis kararıyla, ilçeye giren toptancı araçlardan işgaliye ücreti alınması kararlaştırıldı
prnt.sc

İHA'nın aktardığı bilgiye göre, CHP'li Düziçi Belediyesi'nin 5 Aralık günü yapılan meclis toplantısında alınan kararla, ilçeye giriş çıkış yapan toptancı araçlardan 'işgaliye parası' adı altında para toplanmasına karar verildi.

İşgaliye ücreti taksilerde 5, TIR'larda 25 lira olarak belirlendi

İşgaliye ücreti taksilerde 5, TIR'larda 25 lira olarak belirlendi

Alınan meclis kararına göre ilçeye giren tırlardan 25 TL , kamyondan 20 TL, 50 NC Transit türü araçlardan 15 TL, Doblo türü araçlardan (hafif ticari araç) 10 TL, taksi türü araçlardan ise 5 TL toplanmasına karar verildi. Alınan karar gereği şehir merkezi girişine zabıta kontrol noktası oluşturuldu. Meclis kararında alınan karara yönelik ilçeye giriş yapan araçlardan araç türüne göre makbuz karşılığında işgaliye parası toplanmaya başlandı.

Fotoğraf: Zekice Gazetesi

Şoförler tepkili: 'Umarım bu yanlıştan dönerler'

Şoförler tepkili: 'Umarım bu yanlıştan dönerler'

İlaç dağıtımı yaptığını söyleyen bir şoför, muhabirlere yaptığı açıklamada 'Yakışmayan bir uygulama olmuş. Ben yıllardır Düziçi'ne gelip giderim. İlk defa böyle bir uygulama ile karşılaştım. İlaç dağıtımı yapıyorum. Düziçi'ne hizmet ediyoruz ama böyle bir olay ile karşılaşıyoruz. Yakışmıyor umarım bu yanlıştan dönerler' dedi.

'Biz küçük esnafız, yaktığımız yakıt bile çıkmıyor' 🎥

Diğer bir esnaf ise, yakıt parasını daha zor çıkardıklarını belirterek, uygulamayı doğru bulmadıklarını söyledi.

Belediyeden 'kaldırdık' açıklaması

CHP’li Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner konuyla ilgili bir açıklama yapmazken Başkanın özel kalemi ‘uygulamanın bugün kaldırıldığını’ söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
19
7
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Küçük esnafımızın her türlü vergiden muaf tutulması taraftarıyım. Çünkü onlar hiçbir şey kazanmaz, her zaman zararına ticaret yaparlar ve sırf bizi düşündükl... Devamını Gör

rcpbyrm

e amk chp olunca bangır bangır bağırın ağlayın zırlayın! işinize gelince de çalıyor ama yapıyor ! ağlayın oğlum ağlayın !

Tıntın

Ülkece anlamamız gereken nokta şu; başta olup bir partinin yaptığı uygulama sadece destekleyen veya sadece desteklemeyen kesimi değil tüm herkesi etkiliyor. ... Devamını Gör

speedkills

sizi mahveden bu iktidar sevgili küçük esnaf. küçücük belediyeye artistik yapmayın küçük esnafsınız diye küçük beyinli de olmayın. Büyük düşünün. İki kuruş ... Devamını Gör

Kzlt

İktidarın hatalarına ortak olmak zorunda da değil. Belediyenin işi haraç kesmekse ne farkı kalacak eleştirdiğiniz iktidardan. Sosyal devlet anlayışını benims... Devamını Gör