Görüş Bildir
Haberler
Eskişehirliler Ali İsmail Korkmaz İçin Yürüdü

Eskişehirliler Ali İsmail Korkmaz İçin Yürüdü

adem kara
03.06.2014 - 11:07

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir’de, geçen yıl 2 Haziran’da Gezi eylemlerinde aralarında polislerin de olduğu bir grup tarafından dövülen ve tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz için yaklaşık bin kişi yürüdü. Yağmur altında yapılan yürüyüşe Hatay’dan gelen Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz’la avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz da katıldı.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1′inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz öldürüldüğüne 19 yaşındaydı.

Akşam saatlerinde Üniversite Caddesi’ndeki Espark önünde toplanan kalabalık üzerinde Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafının olduğu, ‘Herkes bir gün ölür kimisi toprağa, kimisi yüreklere gömülür’ yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti.

Sık sık ‘Ali’ye selam direnişe devam’ , ‘Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür’ , ‘Hepimiz Ali’yiz öldürmekle bitmeyiz’ , ‘Ali’nin katili AKP’nin polisi’ ve ‘ Anaların öfkesi katilleri boğacak’ sloganları atan kalabalık, yaklaşık iki kilometre mesafedeki Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak’taki ekmek fırınının önüne kadar yağmur altında yürüdü.

Fırının önünde Ali İsmail Korkmaz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Yere konulan Ali İsmail Korkmaz’ın resminin üzerine kırmızı karanfiller bırakıldı. Baba Şahap Korkmaz karanfil koyduğu oğlunun resmini eğilip öptü. Şahap Korkmaz, “Ali İsmail Korkmaz benim oğlum. Bundan bir sene önce burada bu yerde 8-10 kişi tarafından haince, vahşice darp edildi. Ali İsmail Korkmaz insanları severdi, yardımlaşmayı severdi, hayatı severdi, canlıları severdi. Ben diyorum ki, 8-10 kişi onu darp ettiklerinde, hiçbir insan evladı çıkmadı mı? Hiç insan kanı taşıyan birisi çıkmadı mı ona yardım etmeye?.Ben ona hayret ediyorum. İnsanlar nasıl tahammül ettiler? Darp edilirken insanların nasıl baktıklarına hayret ediyorum” dedi.

Ali İsmail’in ağabeyi Gürkan Korkmaz da kalabalığa hitaben şöyle konuştu: “Bundan tam bir sene önce bu sokağa kardeşim girdi. Şimdi yüzlerce, binlerce kardeşim bu sokakta. Ali İsmail’i bu sokakta katletmiş olabilirler, binlerce milyonlarca Ali İsmail türettiler. Binlerce milyonlarca kardeş, evlat verdiler bize. Biliyoruz ki burada 19 yaşında hayatını söndürdüklerini sandığı çocuğu aslında ölümsüzleştirdiler. Kimsenin saçının kılına zarar gelmesin. Ali’nin hakkını biz zamanla alacağız. Kendinizi koruyun. Sizden aile olarak ricamız alçakla alçak olmayın. Daha fazla ana ağlamasın. Ali’nin hesabı başka kanlar dökülerek verilmez, alınmaz.”

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/eskise...

DHA

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0