Görüş Bildir
Haberler
Ersun Yanal'ın Üç Prensibi

Ersun Yanal'ın Üç Prensibi

Fatih
21.07.2014 - 22:42

Ersun Yanal'ın Üç Prensibi

F.Bahçe'de teknik direktör Ersun Yanal'ın futbolcularından 3 temel beklentisi var

Topuk Yaylası’nda 6 gündür çalışan sarı-lacivertli takım dün sabahı dinlenerek geçirdi. Teknik heyet ve Ersun Yanal çalışma temposundan fazlasıyla memnun. Yanal, futbolcularına nasıl bir F.Bahçe beklediğinin de konuşmasını yaparken oynatacağı futbolun sinyallerini verdi. Ayrıca çok merak edilen Diego’lu sistem de önümüzdeki hafta yapılacak idmanlarda uygulanacak.

Yanal'ın ilk prensibi rakibe top oynatmamak. Bununla ilgili olarak da futbolcularına 'Biz zaten istediğimiz gibi oynuyoruz ama rakibi bozmak ana prensibimiz. Kim olursa olsun oyunlarını saha içinde bozalım ve istedikleri futbolu oynatmayalım. Sonrasında zaten oyunda ipleri elimize alırız' sözleriyle telkinlerde bulunuyor.

Futbolda bilime ve istatistiğe çok önem veren Ersun hoca ayrıca elindeki tüm verileri değerlendirerek takımın bu sezon daha hızlı olması konusunda ısrarcı olacak. İdmanlardaki çalışmalar bu yönde olacak. Basketboldaki fast-break ataklar Yanal’ın ilham kaynağı. İstatistiklerde F.Bahçe’nin pas yüzdesinin fazla olması da şampiyon teknik adamı kesmiyor. Takımdan daha fazla pas yapmasını bekliyor.

İlk 6 günde Yanal’ı bu kadar mutlu eden ve rahatlatan en büyük olay ise kas sakatlıklarının henüz yaşanmaması. Futbolcuların tatilde verilen tüm yüklemeleri ihmal etmeden yaptıkları açıkça belli olurken, takımın fit görüntüsü de hemen dikkat çekiyor.

Ersun Yanal’ın çalışmalarından bir diğer memnuniyeti ise takımın söylediklerini ve istediklerini daha çabuk yapması. Bu da geçen sezondan Yanal’a alışkın olmaktan geçiyor. Takım taktiksel anlamda bu açıdan çok rahat. Uyum sorunu yaşanmıyor.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın