Görüş Bildir
Haberler
Ergenekon Mahkemesi'ne HSYK İncelemesi

Ergenekon Mahkemesi'ne HSYK İncelemesi

Onedio Medya
10.01.2014 - 10:40 Son Güncelleme: 10.01.2014 - 13:57

Ergenekon Mahkemesi'ne HSYK İncelemesi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında inceleme başlatılmasına karar verdi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, inceleme işlemlerinde yetkili olarak İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ni atadı.

Ergenekon davasında hakkında müebbet hapis cezası verilen Türkiye'nin 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, 5 Ekim 2012'de HSYK'ya şikayette bulundu. Avukat Sezer, dilekçesinde avukatlarla sanıkların görüşmelerinin engellendiğine dikkat çekerek Ergenekon Mahkemesi hakimleriyle ilgili ''İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Anayasa ve Ceza Muhakemesi Kanunu'na açıkça aykırı olarak yürütülmekte olan kovuşturmada gerekçesiz karar alınması, usul ve yasaya aykırı olarak yargılamaya devam edilmesi nedeniyle gerekli işlemlerin başlatılmasını'' talep etti.

HSYK, Ergenekon Mahkemesi hakkında inceleme başlatılmasına karar verdi. HSYK, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ni de inceleme için yetkilendirdi. Avukat Sezer'in de önceki gün ''müşteki'' sıfatıyla İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdiği öğrenildi.

SEZİM ÖZADALI / Aydınlık | Gerçek Gündem

Kaynak: http://www.gercekgundem.com/guncel/17...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0