Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'a Bakü'de 'Nurculuk' Sorusu

Erdoğan'a Bakü'de 'Nurculuk' Sorusu

adem kara
04.04.2014 - 17:02 Son Güncelleme: 04.04.2014 - 18:06

Erdoğan Bakü'de Aliyev ile görüştü. [AA]

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan Bakü'de

Başbakan Erdoğan geleneksel olarak seçim sonrası ilk yurtdışı ziyaretini Azerbaycan'a yaptı. Ziyaretin gündeminde enerji işbirliği ve bölgesel konuların yanısıra Cemaat okulları da vardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geleneksel olarak seçim sonrası ilk yurtdışı ziyaretini Azerbaycan'a yaptı. Erdoğan günübirlik ziyaretinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile enerji, Yukarı Karabağ sorunu ve bölgesel konuları konuştu.

İki lider görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, iki ülke arasındaki ziyaretlerin son dönemlerde sıklaştığına vurgu yaptı. Karabağ meselesini görüştüklerini belirterek, 'Dağlık Karabağ konusunda nasıl bir kararlılık tutum içindeysek, aynı kararlı tutum içinde olmaya devam edeceğiz' dedi.

Toplantının soru-cevap kısmında, Al Jazeera Türk'ten Didem Özel Tümer, Erdoğan'a, Azerbaycan'daki Cemaat okullarının kapatılması konusunda Aliyev'den bir talebi olup olmadığını ve TANAP'ın temel alma tarihini sordu. Erdoğan şu yanıtı verdi:

'Benim ziyaretimin en önemli sebebi, her seçim sonrası ilk ziyaretimiz Azerbaycan'adır. İkili münasebetlerimizi görüşmek zorundayız.Ülkelerimizdeki sıkıntıları da değerlendiririz. TANAP boru hattıyla ilgili olarak da, kamulaştırma süreci bu yıl sonuna kadar yetişirse temelini atarız. Bir an önce dozerler çalışsın, projeler zaten belli... Kanallar açılmaya başladığında zaten tüm dünya bunu görecektir.'

Aliyev de görüşmenin geleneksel olduğunu vurgularken, şu ifadeleri kullandı.

'Biz müttefikiz, dostuz, kardeşiz. Bizim aramızda sohbetler geniş alanı kapsar. Dost gibi müzakere etmediğimiz mesele yoktur. Bizim ilişkilerimize zerre kadar zarar verebilecek herhangi bir adıma imkan vermeyeceğiz.'

Aliyev Azeri gazını Avrupa'ya taşıyacak proje TANAP ile ilgili de konuştu. 'Türkiye ve Azerbaycan liderliğini bu projenin hayata geçirilmesi konusunda ülkelerimiz birbirine daha sıkı bağlı olacaktır. Biz bunların vaktinde icra edilmesi için çalışacağız' dedi.

Bir Azeri gazeteci ise Erdoğan'a 'Partinizin Nurculukla bağlantılı olduğu söyleniyor, buna ne diyorsunuz?' diye sordu. Erdoğan'ın cevabı 'Bu soru bana garip geldi. Bizim tek bağlantımız milletimizdir. Biz halkımız içinde herhangi bir ayrımcılığa müsaade etmeyiz. Halkımızdan güvenoyu aldık. 7 bölgenin altısında birinci, diğer bölgede de başa başız. Halkın genelini biz kucaklıyoruz. Biz 77 milyonun partisiyiz' şeklinde oldu.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/erd...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0