Görüş Bildir
Haberler
Endişeleri Olanlar Buraya! Doğumdan Sonra Vücutta Gerçekleşebilecek Değişimler

Endişeleri Olanlar Buraya! Doğumdan Sonra Vücutta Gerçekleşebilecek Değişimler

Penny
03.01.2020 - 07:00

Doğum sonrası ilgili birçok soru işareti var. Peki siz deneyimlerinizden bahsedebilir misiniz?

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-fam...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ayak numarası büyür.

1. Ayak numarası büyür.

Araştırmacılar 49 kadının, hamilelik sırasında ve doğumdan 6 ay sonra ölçüm yaptılar. Bu dönemde ayağın uzunluğu 2-10 milimetre arttı. İstatistiklere göre, kadınların %70'i bunu yaşamıştır. Fakat sadece ilk çocuk ayak numarasını etkiler. 

Ayağın boyutundaki değişikliğin, gevşetici etkisi olan relaksin hormonundan kaynaklandığı düşünülmektedir. Bu hormon eklemleri ve tendonu daha esnek hale getirir. Ayakları da etkilemesi mümkündür.

2. Bir bebek büyükse, annenin göğsü de büyüyebilir.

2. Bir bebek büyükse, annenin göğsü de büyüyebilir.

Bu garip gelebilir, ancak 4 kadın The Cut ile yaptığı röportajda bu durum hakkında konuştu. Söylediklerine göre, doğum öncesinde ve sonrasında bu durum nedeniyle kıyafet ölçüleri değişmiş.

3. Kalça genişler.

3. Kalça genişler.

Daha önce de bahsettiğimiz gevşetici hormon, pelvis kemiklerinin bağlandığı tendonu gevşetir, bu yüzden kalçalar daha geniş olabilir. Bazı kadınlar doğumdan hemen sonra eski hallerine geri döner ve fakat bazıları için kurtulması zor olabilir.

4. Bebek hala rahim içinde hareket ediyormuş gibi hissedebilirler.

4. Bebek hala rahim içinde hareket ediyormuş gibi hissedebilirler.

Bebek sahibi olduktan sonraki ilk aylarda, kadınlar karnında hala hayalet kıpırtılar hissedebilirler. Bu, kas spazmları ve gaz nedeniyle veya uterus hala kasılmaya devam ettiği için olur. Bu 'tekmeler' bazı anneleri korkutuyor, çünkü tekrar hamile olduklarını zannediyorlar. 

Çoğu zaman, bu doğumdan sonraki birkaç ay içinde kaybolur. Ancak bazı kadınlar bebeklerinin uzun yıllar sonra hala hareket ettiğini hissettiğini iddia ediyor.

5. Saç ve göz rengi değişebilir.

5. Saç ve göz rengi değişebilir.

Kaliforniyalı bir hamilelik uzmanı, hamileliğin saç ve göz rengini bile değiştirebileceğini iddia ediyor. Bunun, melanin eksikliğine neden olan hormonal dengesizlik nedeniyle olduğunu düşünüyor. Bazıları için görünümdeki bu değişiklikler geçicidir fakat bazıları için kalıcı olabilir. Birçok kadının doğumdan sonra saçlarını griye bile dönebildiği biliniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lezzet anlayışı değişebilir

6. Lezzet anlayışı değişebilir

Hamilelikten sonra, tat tercihleri biraz değişebilir. Tatlı sevenler baharatlı yiyeceklerin tadını çıkarmaya başlayabilir veya tam tersi olabilir. Nedeni aynı. Vücutta bir hormon dengesizliği var ve kimse bunun annenin davranışını nasıl etkileyebileceğini bilmiyor.

7. Daha fazla terlemeye başlarlar.

7. Daha fazla terlemeye başlarlar.

Çoğu kadın bebek sahibi olduktan sonra daha fazla terlemeye başlar. Çoğu zaman, geceleri daha fazla olur. Genellikle kandaki östrojen seviyelerindeki düşüşten kaynaklanır. Bu doğal bir süreçtir ancak bazı durumlarda tiroid ile ilgili problemlerden de kaynaklanabilir.

8. Bazı kadınlarda alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir.

8. Bazı kadınlarda alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir.

Ne yazık ki, annelerde gelişen alerjiler hakkında çok az çalışma var, bu yüzden nedenleri hakkında konuşmak zor. Hamilelik sırasında bağışıklık sistemi, durumu daha kolay hale getirmek için tüm iritasyonları, tüm reaksiyonları bastırır. Hamilelikten sonra, bu mekanizma çalışmayı durdurur ve vücut daha önce olmadığı halde bazı yiyeceklere maddelere tepki gösterebilir.

9. Dövmeler deforme olabilir.

9. Dövmeler deforme olabilir.

Karın bölgesindeki dövmelerin deforme olması beklenen bir durumdur fakat ödemler, ciltteki değişimler vücuttaki diğer bütün dövmeleri de etkileyebilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
24
17
10
6
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ML13

Doğumdan 3-4 gün sonra karnımdan başlayıp tüm vücuduma yayılan kurdeşen benzeri bir alerji dökmüştüm, doğumla alakalıymış, o kadar kötüydü ki, ayak tabanımda... Devamını Gör

Burcu S.

Dövmelerimin deforme olması hariç hepsi bir bir gerçekleşti.

Nur

Doğumdan sonra memelerin resmen göbeğine değiyor.O görüntüyle adeta şoka girmiştim neyse ki emzirdikce küçülüp kendine geldiler. Ve ne yazık ki vücudundaki d... Devamını Gör

H Z Ş

ya tam tersi oldu bence genetik bir durum d cup oldumu sana b cup sönmüş balon etkisi doğumdan bir ay sonra hamilelikten önceki vücuduma geri döndüm hiçbir s... Devamını Gör