onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
En İyisini Mersin'de Bulabileceğiniz 12 Lezzet

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

etiket En İyisini Mersin'de Bulabileceğiniz 12 Lezzet

Yusuf Ucuz
25.06.2014 - 22:57 Son Güncelleme: 26.06.2014 - 19:07

1. Tantuni

1. Tantuni

Mersin'de büfeden daha çok bulabileceğiniz tek işletme türüdür. Şüphesiz ki en iyisi Mersin'de yapılır. Sonradan yoğurtlu, tavuklu versiyonları çıksa da asıl tantuni koyun etinden yağlı etle yapılandır. Biftek tercih edenlerin sayısı da az değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

2. Kerebiç

2. Kerebiç

Mersin dışında çok da bilinmeyen Arap kökenli bir tür tatlı çeşididir. Genelde ramazan aylarında popüleritesi artan kerebiçin fıstıklı ve cevizli çeşitleri mevcuttur. Her ne kadar Kerebiççi Oğuz bu alanda isim yapmış olsa da bana göre Yürü Künefe&Börek kerebiçi en iyi yapan yerdir. (Özellikle fıstıklısını)

3. Cezerye

3. Cezerye

Havuçtan yapılan bir tür enerji kaynağı tatlıdır. Cevizli ve fıstıklı versiyonlarıyla meşhur olan cezerye Mersin dışına hediyelik götürülen en popüler yiyecektir. Mersin'de deyim yerindeyse Cezerye'den parayı kıran yer Dondurmacı Halil'dir.

4. Batırık

4. Batırık

Mersin yörüklerinin şehir mutfağına armağanı olan lezzetli bir yiyecek türüdür. Temel malzemesi bulgur olan yiyecek köfte halinde de sunulabilir.

5. Ciğer

5. Ciğer

Eminim ülkemizin farklı bölgelerinde daha iyi ciğer yapılıyordur fakat Mersin'de Ciğerci Apo ve Ciğerci Bahattin furyasıyla meşhur olan şiş ciğerci konsepti çok tutulup namını şehir il sınırları dışına taşımayı bilmiştir. Özellikle mezesiyle insanların gönlünde taht kuran ciğerciler tıksırana kadar doyabileceğiniz restoran türleridir.

6. ATOM

6. ATOM

Farklı meyvelerin karışımından yapılan soğuk içecektir. Günümüz milkshake'lerine 10 basacak lezzette olup Mersin'de bu aralar Atom yapan yer olarak Kuşimato sokağındaki AK Kafe'de gösterilmektedir. Sıcak yaz akşamlarının kesin çözümüdür. Uyarı: onyüzbinmilyon kalori içerebilir!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

7. Künefe

7. Künefe

Menşei Hatay diye bilinen bir tatlı olsa da Mersin'de yapılış şekli ile farklılık göstermektedir. Hatay'daki emsallerinin aksine bol peynir, bol şire ve nispeten daha az kadayıfla yapılan tatlıyı bulmak şehirde en kolay şeylerde birisidir. Emin Usta gibi isim yapmış künefeciler 24 saat hizmet vermektedir. Şehirde sabaha karşı 2'de künefe yiyen Mersinli'leri görürseniz yadırgamayın.

8. Lahmacun

8. Lahmacun

Antep lahmacunu daha iyi dediğinizi duyar gibiyim fakat hemen açıklama getiriyorum. Mersin'de dışarıda lahmacun yemek aslında çok yaygın olan bir davranış değildir. Çoğu ev, lahmacun içini kendisi hazırlayıp lahmacunu fırınlarda yaptırır. Bu sebeple annesinin yaptığı lezzete alışan Mersin çocukları için en güzel lahmacun Mersin'dekidir. Boyut olarak da fındık lahmacun ile büyük lahmacun arasında bir büyüklüğe sahiptir. Bu özelliği ile bir oturuşta 20'ye yakın yenilebilir. Bu arada lahmacunu yerken limon ve maydonozu sakın unutmayın!

9. Bici Bici

9. Bici Bici

Ne kadar Adana iliyle ismi daha çok anılsa da çocukluğumda yoldan geçen bici bicici dayıdan annemin para verip konu komşu bir kap bici biciye gömüldüğümüz günleri hatırladıkça bu tatlıyı her zaman Mersin ile hatırlayacağım. Buz, ne olduğunu hiç bir zaman bilmediğim muhallebi tarzı bir tatlı ve yine ne olduğunu hiç bir zaman bilmediğim kırmızı şerbetiyle şehrin kavurucu yaz sıcaklığına birebir.

10. Çökelek

10. Çökelek

Bir tür süt mamülü olan çökelek sade haliyle fazla bir şey ifade etmese de yağlanıp değişik malzemelerle süslendikçe mükemmel bir lezzet haline dönüşebiliyor. Silifke yöresine ait olan bu lezzeti eminim çoğu insan Atilla Taş'ın Ham Çökelek şarkısını tekrardan meşhur etmesiyle duymuştur.

11. Şalgam

11. Şalgam

Çoğu Mersinli'nin çocukluğunda okul önlerindeki seyyar satıcılarla tanıdığı bu harika içecek turpgiller ailesinden oluşan bir bitki köküdür. Mersin'de şalgam söylerken acılı-acısız ve havuçlu-havuçsuz seçimlerinizi özenle yapmanız gerekiyor. Çoğu Mersinli'nin favorisi acılı ve havuçludur.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

12. Sıkma

12. Sıkma

Mersin yörüklerinin Türk mutfağına armağan ettiği eşsiz lezzettir. Sacda açılan hamurun yağlanması ve genelde peynir veya patatesle dürüm haline getirilmesiyle hazırlanan bu yiyecek şehirde yapılan tüm kermeslerin vazgeçilmez yiyeceğidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
569
357
195
78
54
45
45
Yorumlar Aşağıda
Reklam