Görüş Bildir
Haberler
Edirne'deki Madenin Faaliyetleri Durdu

Edirne'deki Madenin Faaliyetleri Durdu

adem kara
14.11.2014 - 16:03 Son Güncelleme: 14.11.2014 - 16:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yaşanan grizu patlamasıyla üç kişinin yaralanmasına yol açan kömür ocağının faaliyetleri savcılık kararıyla durduruldu. Ocak için daha önce de iki kez durdurma kararı alınmıştı.

Uzunköprü İlçesi’ne bağlı Altınyazı Köyü'ndeki kömür ocağında perşembe akşamı meydana gelen grizu patlamasının ardından tüm teknik faaliyetler savcılık kararıyla durduruldu.

Altınyazı Madencilik şirketine ait kömür ocağının, denetimler sonucu 7 Temmuz tarihinde de faaliyetleri durdurulmuştu. Uzmanlar tarafından 27 Ekim’de yapılan kontrolde de eksikler tamamlamadığı için üretim yapılmasına yine izin verilmedi.

Olayla ilgili olarak ifadesi alınan kömür ocağının ortaklarından Hüseyin Kuru üretim yapmadıklarını belirterek, “Kömür ocağında üretim yapmıyorduk, ocaktaki galerileri birleştirmek, çökmesini engellemek için teknik olarak çalışma sürdürüyorduk” dedi.

Gazetecilerin görüntü almasını istemeyen görevliler de konunun ‘hassas’ olduğunu ve işyeri sahiplerinin gerekli gördüğü takdirde açıklama yapacaklarını söyleyerek gazetecilerin ocaktan çıkmasını istedi.

Patlama anında vardiya değişimi olduğu ifade eden işçiler, madenin eksikleri nedeniyle kapatıldığından haberleri olmadan teknik çalışmayı sürdürdüklerini söyledi.

Üç işçi yaralandı

13 Kasım tarihinde saat 19:00 sıralarında meydana gelen patlamada altı metre derinlikte çalışan işçilerden Nezi Ören (48), kardeşi Seyfi Ören (44) ve oğlu Muhammet Ören (25) çalışma arkadaşları tarafından yaralı olarak dışarı çıkarıldı. Yaralılar ambulanslarla Uzunköprü Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Yaralılardan Muhammed Ören, Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki yanık ünitesine, sağlık durumu ciddi olan ve yüzünde yanıklar oluşan Nezi Ören ve Seyfi Ören ise İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Madende çalışan 95 işçiden biri olan Bahattin Hepdemir, olay anını şu şekilde anlattı:

“Ben 4-12 vardiyasında çalışıyordum. 18.30 sıralarında bir patlama oldu. Biz o sırada ocakta çalışıyorduk, tahkimat yapıyorduk. Bir anda bize toz bulutu geldi. Biz patlama olduğunu sandık. Çavuşumuz ‘ayak göçtü heralde’ dedi. Bende seslerin patlamaya benzediğini söyledim. Bir anda koşuşturma oldu. Hemen yaralılar alıp dışarı çıktık. Yaralı arkadaşlarımızın 2’si İstanbul’da gitmiş, biri Tekirdağ’a gitmiş durumları iyiymiş. Faaliyetinin durdurulduğundan haberim yok. İçerdeki güvenlik tedbirlerimiz gayet iyiydi. Çalışırken nefes alma sorunumuzda yoktu. Rahat nefes alabiliyorduk. İçerisi havalandırmalı olduğundan sıkıntı yaşamadık. Bir vardiya da en az 10-15 kişi çalışıyordu. Tam vardiya değişimi sırasında oldu. Patlama olduğu sırada 10-15 kadar işçi vardı içeride”

Kaynak: DHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/edi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0