Görüş Bildir
Haberler
Ebola ile Savaşta Robotik Desteği

Ebola ile Savaşta Robotik Desteği

Teknolojik.Net
27.10.2014 - 08:54 Son Güncelleme: 27.10.2014 - 16:30

Ebola ile mücadele için Beyaz Saray ve Texas Üniversitesi Robot Destekli Arama Kurma birimi atölye çalışması yapmak üzere bir araya geliyor.

Beyaz Saray ve robotik uzmanları 7 Kasım'da bir araya geliyor. Yapılacak toplantıda robotların Ebola'ya karşı savaşta kullanılabilirliği konusunda görüşecekler. Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Ofisi ile Texas Üniversitesi'nin Robot-Destekli Arama Kurtarma biriminin (CRASAR) ortak çalışması ile bir atölye çalışması yapılacak. Ayrıca çalışmaya Tıbbi ve İnsani Yardım çalışanları, İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) ve Worcester Politeknik Enstitüsü ile California Üniversitesi'nden de tesmsilciler katılıyor.

Çalışmada robotların Ebola ile mücadeledeki muhtemel rolleri konuşulacak. CRASAR direktörü Robin Murphy'nin dediğine göre hastalığın en son safhası ile ölümden sonrası gibi durumlarında robotlar ile nakil edilmesi, virüse maruz kalmış olan materyallerin belirlenmesi ve bunların nakli, dezenfekte çalışmaları gibi durumlarda kullanılması planlanıyor.

Kaynak: http://www.milliyetteknoloji.com/ebol...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın