Görüş Bildir
Haberler
e-Devlet'ten İkametgah Belgesi Nasıl Alınır? İşte e-Devlet Barkodlu İkametgah Belgesi Alma İşlemleri...

e-Devlet'ten İkametgah Belgesi Nasıl Alınır? İşte e-Devlet Barkodlu İkametgah Belgesi Alma İşlemleri...

Müge Kakşi
05.11.2021 - 10:52

Teknolojinin ilerlemesiyle birçok kurum resmi işlemlerini internet üzerine taşıdı. Ülkemizde de 2006 yılında hizmete açılan e-Devlet kapısı vatandaşların işlerini kolaylaştırdı. e-Devlet sonrasında birçok devlet kurumu da hizmetlerini internet üzerinden sunmaya başladı. Bu kurumlar arasında hizmetleri en çok aratılan ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü oluyor. Özellikle ikametgah belgesi birçok resmi kurum ve kuruluş tarafından neredeyse tüm işlemler için talep ediliyor. İkametgah belgesini almak için eskiden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne bizzat gitmek gerekirken şimdi e-Devlet sistemine giriş yapmak yeterli oluyor. Birçok vatandaş e-Devlet'ten ikametgah belgesini nasıl alacağını internet üzerinden araştırıyor. Peki, e-Devlet'ten ikametgah belgesi nasıl çıkarılır? Sorunun cevabını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkemizde vatandaşların en çok kullandığı e-hizmetlerden biri de e-Devlet kapısı oluyor. Devlet kapısı veya Dijital Türkiye olarak da adlandırılan e-Devlet, devlet hizmetlerinin vatandaşlara internet üzerinden sunulmasını sağlayan web tabanlı bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. e-Devlet'te en çok kullanılan hizmetlerden biri de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sunduğu ikametgah belgesi sorgulama işlemi oluyor. Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından neredeyse birçok işlemde talep edilen ikametgah belgesi büyük önem taşıyor. Vatandaşların kayıtlı olduğu adreslerin bulunduğu ikametgah belgesini e-Devlet'ten barkodlu belge olarak çıkartarak kurumlara vermeniz mümkün oluyor. Vatandaşlar e-Devlet'ten barkodlu ikametgah belgesi sorgulama adımlarını merak ediyor. e-Devlet'ten barkodlu ikametgah belgesi çıkarmak için gereken tüm adımlara içeriğimizin detaylarından ulaşabilirsiniz...

e-Devlet'ten İkametgah Belgesi Nasıl Alınır?

e-Devlet'ten İkametgah Belgesi Nasıl Alınır?

Çeşitli kurum ve kuruluşlarda birçok işlem için vatandaşlardan ikametgah belgesi isteniyor. Özellikle yeni işe giriş, okul kayıt, burs başvurusu veya diğer resmi işlemler için istenilen ikametgah belgesinde kişinin kayıtlı olduğu adres bilgileri yer almaktadır. İkametgah belgesini çıkarmak için e-Devlet kapısı üzerinden birkaç adım izlemeniz yeterli. e-Devlet'ten ikametgah belgesi almak için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

  • Ardından çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız,

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak Yerleşim Yeri (İkametgah) ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) yazıp arama işlemine devam edin.

  • Açılan sayfada bulunan bilgilendirme metinin okuyarak 'Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum.' yazısını işaretleyip 'Devam Et' butonuna tıklayın.

  • Açılan sayfada belgeyi kimin için alacağınızı seçerek 'Devam Et' butonuna tıklayın.

  • Ardından açılan sayfada çıkan bilgileri kontrol edip belgenin neden verileceğini seçin ve tekrardan 'Devam Et' butonuna tıklayın.

  • Açılan sayfada ikametgah belgenizi görebilirsiniz. İkametgah belgesini çıkarmak için sayfanın sağ üstünde çıkan 'Dosyayı İndir' butonuna tıklayarak belgeyi önce bilgisayarınıza indirip ardından çıkartma işlemini yapabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın