Görüş Bildir
Haberler
Duyunca İlk Saniyesinde Çocukluğunuza Götüren 14 Dizi Müziği

Duyunca İlk Saniyesinde Çocukluğunuza Götüren 14 Dizi Müziği

onediozone
17.04.2017 - 15:46

Yıllar geçtikçe insanoğlunun nostaljiye duyduğu ihtiyaç da gittikçe artıyor sanki. Hepimiz çocukluğumuzdaki kaygısız günlere, Pazar akşamları banyo sonrası kurulduğumuz koltuklara dönmek istiyoruz. 

Bu isteğimizi bir nebze olsun dindirecek, ilk duyduğumuz anda bizi çocukluk akşamlarımıza geri götürecek müzikleri listeledik :)

1. Kara Melek

Sanem Çelik'in zalim ama bir o kadar da vazgeçilmez kara meleği canlandırdığı Ece Uslu'nun ise iyilik timsali bir genç kızı oynadığı, zamanının Aşk-ı Memnu'su sayılabilecek nefis bir yapım olan bu dizinin en az kendisi kadar etkileyici müziğini minik bir araştırmayla İlknur Şengül'ün seslendirdiğini öğrendik.

2. Kaygısızlar

'2 Eksik 40 fazla İstanbul bizi sakla' sözleriyle İstanbul'a 3 karısı ve sayısını tam hatırlayamadığımız çocukları ile askerlik arkadaşının yanına gelen Memnun ve ailesinin yaşadıklarını esprili bir dille anlatan Kaygısız dizi müziğini Yeni Türkü seslendiriyor.

3. Yılan Hikayesi

Meltem Cumbul ve Mehmet Ali Alabora'nın yıldızlarının parladığı polisiye-komedi dizisi Yılan Hikayesi'nin bu müziğini hepimiz belki de fazlasıyla yakından tanıyoruz. Köylü kızı Zeyno ve yürekli polis Memoli'nin aşklarının tema müziği olan bu duygusal melodiyi hangimiz blok flütlerimizle çalıp, sınıfı etkilemeye çalışmadık ki?

4. Ruhsar

Dünya'daki yağış miktarına göre kocası Mazhar'ı öteki dünyadan gelip gelip ziyaret eden Ruhsar ve Ruhsar öldükten sonra oğlunun yeniden kendi istediği kişiyle mürüvvetini görmek isteyen annesi Menkıbe Hanım, Mazhar'ın evlilik meraklısı kız kardeşi Firdevs ve Firdevs'e aşık olan ama Mazhar'dan çekindiği için bir türlü açılamayan en yakın arkadaş Müfit.

Sanki evimize televizyondan misafir oldukları günler bir gün öncesiymiş gibi..

5. Aşkım Aşkım

Mehmet Ali Erbil'in Türk televizyonlarının başına gelmiş en iyi simalardan biri olduğunun canlı bir kanıtı daha. Usta sanatçı Emel Sayın ile başrollerini paylaştıkları Aşkım Aşkım dizi müziği <3

6. Çılgın Bediş

Yonca Evcimik'e bugün yeniden Bediş'i oynaması için teklif götürseler, yemin ediyoruz abes durmaz, arada bir tek fark bile göremeyiz. Yıllar geçtikçe şarap gibi güzelleşen Yonca Evcimik'i tatlı mı tatlı ama bir o kadar da çılgın lise öğrencisi Bediş rolünde izlediğimiz bu dizide en çok özlediklerimiz Bediş'in dedesi Necmi Bey ve Mükü :)

7. Bizimkiler

Biraz daha eskilere gidiyoruz. Kaygısızlar'daki Memnun'u bizim jenerasyona Kapıcı Cafer olarak tanıtan Bizimkiler dizisinin dev çınarlarla dolu kadrosunda kimler yoktu ki.

8. Yangın Ayşe

Türk televizyon dünyasını çok yakından takip etmiyorsanız bu diziyi hatırlar mısınız bilemeyiz ama jenerik müziğini seslendiren sanatçının kim olduğunu anında tahmin edebileceğinize bahse gireriz :)

9. Böyle Mi Olacaktı

Sibel Can'ın seslendirdiği Böyle Mi Olacaktı dizisi en az jenerik müziği kadar acı, hüzün ve keder dolu bir diziydi. Hande Ataizi, Açelya Akkoyun ve Berna Laçin orijinal kadrosu ile başlayan dizide, zaman içinde değişimler olsa da senaryodaki acılar, üzüntüler hiç değişmemişti.

10. Olacak O Kadar

Bir dönemin parodi ve taşlamalarla dolu, en sevilen televizyon programlarından olan Olacak O Kadar'ı, çocukluğunu bu dönemde yaşayıp da izlememiş olan olmamıştır diye düşünüyoruz. Günümüzde tanıdığımız pek çok oyuncuyla da ilk tanışmamız bu program sayesinde olmuştur.

11. Lise Defteri

Yakışıklı mı yakışıklı bir Arda Kural, okulun popüler kızı Ece Erken ve talihsiz bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum kalmış Emre Altuğ ve arka planlarda eşşiz manzarasıyla Kabataş Erkek Lisesi.

Lise Defteri gerçekten de gizli bahçem, sırdaşım :)

12. Çarli

Apartman yöneticisi Ateş Bey'e yakalanmadan Çarli'yle beraber yaşamaya çalışan tatlı bir ailenin maceralarını anlatan bu dizinin jeneriğini dinledikten sonra bir süre etrafta 'bidibidip' şeklinde gezmeniz sanıyoruz ki kaçınılmaz olacak.

13. Ateş Dansı

Yüksek ritimli müziği, pandomim makyajlı dansçısı ve Selda Özer'in kocaman kocaman bakan gözleri ile küçüklüğümüzde biraz ürktüğümüz biraz da entrikalarını merak ettiğimiz çok az akıllarda kalan dizi.

14. Aynalı Tahir

O nasıl bir ezgidir, onlar nasıl sözlerdir ki yıllar sonra şimdi dinleyince yeniden tüylerimi diken diken etti. Özellikle giriş kısmında gözleri dolmayan varsa yalan söylüyordur eminim. 

Jeneriği izleyince ne kadar da tanıdık gelen ama uzun süredir ekranlarda göremediğimiz bir çok oyuncu göreceksiniz, şaşırmayın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın