Görüş Bildir
Haberler
Duyana "Ne Yiyeceğiz Biz?" Dedirten Dünyanın En Sağlıksız 20 Besini

etiket Duyana "Ne Yiyeceğiz Biz?" Dedirten Dünyanın En Sağlıksız 20 Besini

Amerika'nın ünlü sağlık sitelerinden olan Eatthis.com Dünyadaki en sağlıksız 75 besin listesini okuyucularına sundu. İşte bu besinlerden bazıları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kahve kreması

1. Kahve kreması

İçinde bulundurduğu trans yağlar, şeker ve renklendiricilerle sağlığa zararlı ürünlerin başında geliyor. Bu tip paket kremalar yerine doğal inek sütü kullanabilirsiniz.

2. Buğday ekmeği

2. Buğday ekmeği

Beyaz ekmek yapımdan kullanılan azodikarbonamid gibi maddeler sağlığımızı tehdit ediyor. Zaten beyaz un en sağlıksız besinlerden biri ama tahıllı ekmeklere de beyaz ekmek kadar güzel bir tad verebilmek için daha fazla şeker ekleniyor. Bu yüzden çok daha zararlı hale gelebiliyor.

3. Hazır limonatalar

3. Hazır limonatalar

Şeker, yüksek fruktozlu mısır şurubu ve renklendiriciler sağlığı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Hazır limonata almak yerine kendiniz az şekerli limonata yapıp tüketebilirsiniz.

4. Sporcu içecekleri

Sporcu içecekleri, sodyum ve potasyum gibi antrenman sonrası vücuda gerekli olan elektrolitleri önemli ölçüde sağlar, ancak aynı zamanda vücuda kalori ve şekerden de fazla miktarda yükleme yapar. Çocukluk Çağı Hastalıkları Arşivi ve Uluslararası Kanser Dergisi'nde yayınlanan bulgulara göre içerdiği suni boyalarla da çocuklarda kanser riskini artırabiliyor. Zorlu egzersiz sonrası kaybedilen elektrolitler ve suyu yenilemek için daha iyi ve daha güvenli bir yol olan hindistan cevizi suyunu deneyebilirsiniz.

5. Muffin

Hazır olarak aldığınız neredeyse her kek, 400 kalorinin üzerinde ve karbonhidrat, yağ ve şekerle yüklü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sosisli hod dog

Sodyum fosfat, mısır şurubu, sodyum ve nitrit sodyum; yüksek kalp hastalığına, kronik böbrek hastalığına, zayıf kemiklere ve yaşlanmanın hızlanmasına neden olabiliyor.

7. Dondurulmuş ürünler

7. Dondurulmuş ürünler

Sebzeleri serbestçe dondurmak aslında uzun süre dayanıklı kalmaları için yeterlidir. Fakat çoğu dondurulmuş ürünün içinde daha uzun süre dayanabilmeleri için çeşitli koruyucular bulunuyor.

8. Beyaz şeker

8. Beyaz şeker

Günlük alınması gereken şeker miktarının fazlası tip 2 diyabet hastalığının ve obezitenin en büyük işaretçisi.

9. Izgarada fazla pişmiş et

9. Izgarada fazla pişmiş et

Mangalda pişen etin tadı bir başka biliyoruz fakat eti kömürde pişirdiğinizde ette bulunan maddeler ızgaranın yüksek sıcaklığıyla etkileşime geçer. Bu da HCA'yı artan kolorektal, pankreas ve prostat kanseri riski ile ilişkilendirmektedir.

10. Cips

10. Cips

Fizyoloji ve Davranış alanındaki bir araştırmaya göre, iştah artışı ile bilinen gıdaların lezzetini arttıran bir katkı maddesi olan monosodyum glutamat (MSG) çoğu cipste bulunuyor. Bununla birlikte lezzet alışkanlığı yaparak ondan kurtulamamanıza neden oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tatlandırıcılar

11. Tatlandırıcılar

Tatlandırıcılar sıfır kaloriye sahip olabilir ancak bu sağlığınız açısından hiçbir sorun teşkil etmediği anlamına gelmez. Araştırmacılar, sukraloz gibi besleyici olmayan, yapay tatlandırıcıların aslında kilo yönetimini desteklemediklerini ve düzenli olarak tüketildiğinde kilo alımı ve kardiyometabolik risk ile ilişkili olabileceğini keşfettiler.

12. İşlenmiş et

12. İşlenmiş et

İnce dilimlenmiş bu et parçalarından sadece 2 tanesi 680 miligramdan daha fazla sodyum içerebilir. Yüksek sodyum tüketimi, yüksek tansiyon (hipertansiyon) ve kalp rahatsızlığı riskini artırabilir.

13. Şekerlemeler

13. Şekerlemeler

The Lancet dergisindeki bir araştırmaya göre şekerlemelerin hemen hemen hepsinde bulunan Sarı No. 5 ve Sarı No. 6 yapay renklerin çocuklarda dikkat eksikliğine yol açtığı keşfedildi.

14. Plastik şişe içerisindeki su

14. Plastik şişe içerisindeki su

Neredeyse tüm plastik gıda paketlerinde bulunan BPA (Bisfenol-A) kimyasalı, kanser oranlarının artışı, spermin azalması, obezite, kadınlarda erkenden ergenlik gibi hormonal değişikliklere sebep olabilir.

15. Turşu

15. Turşu

İçeriğinde bulunan Polisorbat 80 ve sarı 5 boyası ve hücrelerin 'güç istasyonu' olan mitokondriye zarar verdiği gösterilen sodyum benzoat ile de dolu olan hazır turşular, sağlığı tehdit ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Sakız

16. Sakız

Sakızın büyük bir kısmının sindirilemez olmasına karşın, şeker alkolleri ve suni tatlandırıcılar gibi bazı maddeler içerirler.

17. Meyveli Yoğurt

17. Meyveli Yoğurt

Piyasadaki çoğu meyve aromalı yoğurt, değerli küçük gerçek meyveleri içerir. Bunlar genellikle meyve suyu konsantresinden gelirler. Ayrıca meyveli yoğurtların içinde bulunan karragenan, gastrointestinal sorunlara neden olabilir.

18. Nugget

18. Nugget

Nugget'lar gliseridlerden, trans yağa, Kırmızı #40'tan karragenan'a kadar birkaç sentetik içerir.

19. Hazır meyve suları

19. Hazır meyve suları

İçerdiği yüksek dozdaki mısır früktoz birçok rahatsızlığa sebebiyet verebiliyor. Ayrıca içerisindeki meyvelerin liflerinden de yararlanılamıyor. Bu yüzden meyveleri kendiniz sıkıp, şeker içerdiğinden miktarına dikkat ederek tüketmeniz öneriliyor.

20. Kızarmış ürünler

20. Kızarmış ürünler

Yüksek yağ ve kalorili içeriğinin yanı sıra, hayvanlardan üretilen besinlerin yüksek sıcaklıklarda pişirildiğinde ortaya çıkan bazı bileşenleri içerdiğinden, fazla tüketilmesinin büyük sağlık sorunlarına yol açabildiği söyleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1100
631
296
224
212
152
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yuuki

sağlıklı yiyib 100 yıl yaşayacağıma bunları yer 60 yıl yasarım daha iyi

Büşra Küçük

Woody Allen haklı. Hayatta neyden zevk alırsan; ya kanun dışıdır, ya ahlak dışıdır ya da şişmanlatır.

Hestia

Zıkkım yiyelim