Görüş Bildir
Haberler
Dünyayı Yörüngeden Canlı İzleyin

Dünyayı Yörüngeden Canlı İzleyin

selcuk gun
09.05.2014 - 15:00 Son Güncelleme: 09.05.2014 - 15:06

Dünyayı Yörüngeden Canlı İzleyin. Mükemmel Bir Servis

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (International Space Station – ISS) astronotlar çok şanslı, her gün Dünya’yı yörüngeden izleyebiliyorlar.

Şimdi sıra bizde, ISS’in dış yüzeylerine monte edilen HD kameralar sayesinde biz de artık güzel Dünya’mızı canlı canlı izleyebileceğiz. NASA’nın başlattığı “High Definition Earth Viewing” deneyi dahilinde kurulan HD kameralar 7 gün 24 saat Dünya’yı canlı kameraya çekiyor.

Canlı aktarılan streaming videoya ilk baktığınzda muhteşem mavi bir gezegenle karşılaşıyorsunuz. Yörüngeden görüntü muazzam desek yeridir. Görüntü arada bir grileşebilir, bu kameralar arası geçiş yapıyor anlamına geliyor. Görüntü yoksa, video siyahsa, ISS Dünya’nın karanlık yüzüne geçmiş demektir, biraz beklerseniz görüntü geri gelecektir.

NASA bu deneyi sırf insanlara Dünya izletmek için yapmıyor tabii. Bu deney sayesinde uzaydaki koşulların, video cihazlarına nasıl etki ettiği ölçülebilecek. Böylece gelecekteki uzay görevlerinde kullanılacak kameraların daha da geliştirilmesi mümkün olacak. Yine de bizim için çok güzel bir manzara aşağıda sizleri bekliyor.

CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: http://www.silikonvadisi.tv/dunyayi-y...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın