Dünyaca Ünlü Yazar Victor Hugo'nun Sır Gibi Saklanan Tabloları
Dünyaca Ünlü Yazar Victor Hugo'nun Sır Gibi Saklanan Tabloları
Victor Hugo denince akla ilk dünyaca ünlü romanları geliyor: Sefiller ve Notre Dame'ın Kamburu. Peki Victor Hugo'nun aynı zamanda çok yetenekli bir ressam olduğunu biliyor muydunuz? Yazdığı romanlarda gördüğümüz gerçekçilikten çok uzak olan bu sanat eserleri, zamanın çok ötesinde yapıtlar. Dünyaca ünlü yazar Victor Hugo'nun ölümüne kadar gizlenmiş olan bu yeteneğini, sürrealist resimlerini ve neden ölümüne kadar bir sır gibi saklandığını tek tek inceleyeceğiz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Notre Dame'ın Kamburu ve Sefiller gibi dünyaca ünlü eserlerin yazarı olan Victor Hugo'nun, aynı zamanda 19. yüzyılın en büyük ressamlarından biri olduğunu biliyor muydunuz?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Victor Hugo 1885 yılında hayata veda ettiğinde, cenazesine iki milyondan fazla insan katıldı. O günden bugüne yüz yıldan fazla zaman geçse de, Victor Hugo hala tarihin en büyük yazarlarından biri olarak kabul ediliyor.
Dünyaca ünlü bir yazar olan Victor Hugo'nun aynı zamanda ressam olduğunu gizli tutmasının bir sebebi vardı elbette.
Yaptığı sanat eserlerine baktığımızda, bu endişesi konusunda haklılık payı olabileceğini görüyoruz.
Hugo, resimlerine ilk başladığında, sarı kağıt üzerine mürekkep, suluboya ve karakalemle çizim yaparak oldukça farklı bir tarz geliştirdi. Resimlerinde nadiren renge başvururdu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bu eserin adı 'Marine Terrace'. İnanılması güç olan ise, onu Sefiller ve Notre Dame'ın Kamburu'nu yazan kişi tarafından yaratıldığı...
Hugo'nun resim yaparken alışılmadık yöntemleri vardı. Bazen bilinçaltına erişmek için sayfaya dahi bakmadan sol eliyle resim yapıyordu.
Kızı 1843 yılında henüz 19 yaşındayken öldükten sonra, Hugo yıkıldı. Kızının ölümünden sonra, onunla bir kez daha iletişim kurabilme umuduyla çeşitli seanslara katıldı.
Eserlerini genel olarak tüyler ürpertici, ürkütücü ama aynı zamanda çekici olarak tanımlayabiliriz.
Hugo'nun, daha önce Notre Dame'ın Kamburu'nda görülen gotik eğilimlerini çizimlerinden bazılarında ortaya çıkardığını görüyoruz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Hugo'nun resimlerinde en çarpıcı detay atmosfer. Fantastik bir kabus olarak tanımlayabileceğimiz eserler bir yönüyle bize tanıdık gelse de bir diğer yönüyle de tamamen uzak.
En merak edilen ise Hugo'nun asılmış adam çizimleri. Bunları neden yaptı, kimse bilmiyor ve belki de asla bilemeyeceğiz.
1858 yılında çizdiği 'Adalet' (Justice), Hugo'nun en rahatsız edici yapıtlarından biri.
1866 tarihli 'Yılan' (Serpent) ise en ilkel korkularımıza, kabuslarımıza değiniyor gibi...
Hugo'nun sanatında biçimsiz mürekkep lekelerini kullanması, Empreyonistlerin, Fransız Akademisi'nin gerçekçiliğine karşı isyanını anımsatsa da, bunu ilk Hugo'nun yaptığının altını çizmek gerekiyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Hugo'nun zamanının çok ilerisinde bir ressam olduğunu söylemek doğru olacaktır.
Hugo'nun sanatı için kategorizasyona meydan okuduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü görüyoruz ki, onunki tamamen kendine özgü, kişisel bir sanat...
Victor Hugo yaşamı boyunca 4.000'den fazla çizim yaptı. Bu çizimler tarz olarak romanlarından çok farklı olsa da, tıpkı romanları gibi muhteşem oldukları gerçeğini değiştirmez.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın