Görüş Bildir
Haberler
Dünya'nın En Başarılı İnsanları Pazar Günlerini Nasıl Geçiriyor?

etiket Dünya'nın En Başarılı İnsanları Pazar Günlerini Nasıl Geçiriyor?

Pazartesi sendromu gerçek! Pazar akşamlarını çoğumuz tembellik ederek ve hafta içinin yoğunluğu için streslenerek geçiriyoruz ki tüm hafta gerçekleştirdiğimiz işleri düşündükçe bu kadar dinlenmek hakkımız tabii. Ancak pazar günleri sizin için de eğlenceli bir zaman dilimi haline gelebilir. Bir araştırma bazı başarılı kişilerle yapılan görüşmelerde onların pazar günlerini nasıl değerlendirdiklerini ele almış. Bakalım başarılı insanlar pazar günlerini nasıl değerlendiriyor?

Kaynak: 1

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aileleri, arkadaşları ve önem verdikleri diğer kişilerle kaliteli zaman geçiriyorlar.

Başarılı insanlar, haftalık planlarını yaptıklarından dolayı iş dışında kalan ve gerçekleştirmeleri gereken durumları yalnızca Pazar gününe sıkıştırmıyorlar. Böylece bu günleri sevdiklerine ayırarak rahat vakit geçirebiliyorlar.

2. Eğlenceli bir şeyler planlıyorlar.

Önceden hafta sonu için plan yapmanız hasta sonu için eğlenceli vakit geçirmeye kendinizi odaklamanızı sağlar. 

Bir kütüphaneci olan Caitlin Andrews'e göre, geniş aileye sahip başarılı insanlar hemen hemen her pazar akşam yemeğinde bir araya geliyor. Ayrıca pazar'ı bir film veya spa gecesi olarak ilan edebiliyor veya bir pazar gecesi bowling ligine katılabiliyor.

3. Bir sonraki haftayı organize edip planlıyorlar.

3. Bir sonraki haftayı organize edip planlıyorlar.

Bazı başarılı kişiler pazar gecelerinde takvimlerine bakmayı ve bir sonraki haftanın hedeflerinin ve projelerinin son tarihleri ​​belirlemeyi tercih ediyor. Buradaki ip ucu bunu kendinize bir iş olarak görmemek.

4. Egzersiz yapıyorlar.

4. Egzersiz yapıyorlar.

Araştırmaya katılanlardan Egan, yürüyüşe çıkın, futbol oynayın, spor salonunda egzersiz yapın ya da ne tür spordan hoşlanıyorsanız o gün gerçekleştirin diyor. Ünlü bir TV yapımcısı olan Aliza Rosen, pazar sabahları saat 6.00'da uyanarak yoga yaptığını belirtmiş.

5. Sağlıklı ürünler tüketiyorlar.

5. Sağlıklı ürünler tüketiyorlar.

Pazar günleri oturduğumuz yerde her şeyi yiyip içerek vakit geçirebileceğimiz günlerden biri. Ama eğer hafta içi zaten çok yoğun olan programınızda hızlıca bir şeyler atıştırmak zorunda kalıyorsanız pazar günleri vücudunuzu temizlemek için müthiş bir fırsat. Atıştırmalık ürünler yerine sağlıklı bir yemek yapın ve biraz bitki çayı veya limonlu detoks suyu ile tadını çıkarın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Okuyorlar.

6. Okuyorlar.

En başarılı insanlar yatmadan önce her gece bir şeyler okumakta, bu yüzden pazar gecesi okumaları rutinlerinin bir parçasıdır. Hafta içinde kitap okumaya ya da haberleri takip etmeye vakit bulamıyorsanız pazar günlerinizin bir kısmını buna ayırabilirsiniz.

7. Fişleri çekin.

E-postalara yanıt vermeyi, okumanız gereken metinleri bitirdikten veya aramalara geri döndükten sonra birkaç saat boyunca fişini çekin, elektronik aletlerinizi kapatın. Kariyer uzmanı Michael Kerr, gerçekten başarılı insanların yataklarına yatmadan önce, özellikle pazar gecesinde hiç bir elektronik aletle ilgilenmediklerini belirtiyor. Bu kişiler E-postalarını takıntılı bir şekilde kontrol etmezler ve işle ilgili konularda konuşmamaya çalışırlar.

8. Sakin bir gün geçirin.

8. Sakin bir gün geçirin.

Pazar akşamı oturup dinlenmek için biraz zaman ayırın. Zihninizi ve vücudunuzu şarj etmek için zamana ihtiyacınız var. Cohen, önümüzdeki haftanın yoğunluğuna ayak uydurmamız için iyi bir gece uykusu çekilmesi ve sağlıklı bir yemek yenmesi gerektiğini söyledi.

9. Gönüllü işler yapıyorlar.

9. Gönüllü işler yapıyorlar.

Bir haftayı mutlu şekilde sona erdirmenin en güzel yolu gönüllü işler yapmak olabilir. Bu ayrıca haftaya çok daha enerjik başlamanızı sağlayabilir.

10. Uykularını planlıyorlar.

10. Uykularını planlıyorlar.

Bunu yapmanın bir yolu, her akşam düzenli bir şekilde yatmaktır; bu, uyku uzmanlarının sağlıklı bir gece uykusunda bulunmalarına yardımcı olmak için tavsiye ettikleri önemli bir alışkanlıktır. Yeterli uyku saatinizi belirleyin ve bunun için haftalık alarmlarınızı kurun. Yapabileceğiniz en kötü şey ise geç kalkmak ve alarmlarınızı sürekli ertelemek. İnsanlar sınırlı bir iradeye sahiptir. Niçin kalkma saatinizi ve huzursuz dokuz dakikalık artışlarla uyuduğunu düşünerek bu iradeyi boşa harcıyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dışa vururlar.

11. Dışa vururlar.

Hafta içinde stresle birlikte bastırmış olduğunuz duyguları dışarı atmanın vakti pazar günleri olabilir. Düşüncelerinizi bir kağıt üzerine yazmak, sizi rahatsız eden şeylerin üstesinden gelmenize ya da sonuçta işlerin o kadar da kötü olmadığına dair bir perspektif vermenize yardımcı olabilir.

12. Kültürel etkinliklere katılırlar.

12. Kültürel etkinliklere katılırlar.

Başarılı bir web sitesi proje yönetici olan Tim Gunn her pazar bir müze geziyormuş. Siz de pazar günlerinizi tiyatro, sinema, müze gezisi gibi kültürel faaliyetler veya eğlenebileceğiniz farklı alanlar için ayırabilirsiniz.

13. İletişim kuruyorlar.

13. İletişim kuruyorlar.

İletişim kurmak , tanımadığın insanlarla çevrili bilmediğin bir odada insanlarla konuşman gerektiği anlamına gelmiyor. Üniversiteden sınıf arkadaşlarınızla toplanmak ya da uzun zamandır görüşemediğiniz kişilerle buluşmak sizi birkaç saatliğine iyi hissettirecektir. Haftanın geri kalanında meşgul olabileceğinizden dolayı, pazar gecesi bu bağlantıları sürdürmek için iyi bir zaman olabilir.

14. Pazar gününü mutlu bitiriyorlar.

14. Pazar gününü mutlu bitiriyorlar.

Ne olursa olsun pazar günlerinizi mutlu şekilde, gülümseyerek sonlandırmaya çalışın. Pazar akşamları yatağa yatmadan önce en sevdiğiniz şeyi yapın ve mutlu şekilde uyumaya çalışın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
275
59
53
14
12
12
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın