Görüş Bildir
Haberler
Dünya Kupası'nın Yeni Kahini: Sesli Asistan Cortana

Dünya Kupası'nın Yeni Kahini: Sesli Asistan Cortana

Caner
06.07.2014 - 12:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sesli Asistan Cortana

Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nda yaptığı başarılı tahminlerle adından sıkça söz ettiren kahin ahtapot Paul , o seneki Dünya Kupası'na bir hayli renk katmıştı. Bu yıl da kahin deve ortaya çıkmıştı. Ancak kahin deve pek başarılı olamadığı için çok ses getirememişti. Bunların yanında Microsoft'un Windows Phone 8.1 ile hayatımıza soktuğu kişisel asistanı Cortana ise bu konuda bir hayli başarılı.

Cortana'nın geldiği güncellemeyi alan futbolseverler hemen kişisel asistana o günkü maçları kimin kazanacağını sormuşlar. Bu anlamda ikinci turdaki tüm maçlar hakkında tahminlerde bulunan kahin Cortana , şu ana kadar dünkü maçlar da dahil olmak üzere ikinci turdaki tüm maçları doğru tahmin etti .

Brezilya, Kolombiya, Hollanda, Kosta Rika,Fransa, Almanya, Belçika ve Arjantin'in çeyrek finale yükseleceğini doğru tahmin eden Cortana , dünkü maçlarda da Almanya'nın ve Brezilya'nın kazanacağını söylemişti.

Arama motoru Bing'in güçlü algoritmasını kullanan Cortana , takımların güncel istatistiklerini ve performanslarını göz önünde bulundurarak oldukça tutarlı tahminler yapabiliyor. Bakalım Cortana bu performansını daha ne kadar sürdürebilecek?

Cortana daha önce de The Voice, Dancing with Stars ve American Idol gibi yarışmaları kimin kazanacağı konusunda doğru tahminler yapmıştı.

teknokulis

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Gu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0