Görüş Bildir
Haberler
Down Sendromlu Yüzücünün Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Down Sendromlu Yüzücünün Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Mustafa Boztepe
15.01.2016 - 12:25 Son Güncelleme: 15.01.2016 - 16:14

Avrupa şampiyonu down sendromlu milli sporcu Muhammet Tuğrul Şahin, temmuz ayında İtalya'da yapılacak Down Sendromlular Dünya Yüzme Şampiyonası'nda birinciliği hedefliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ailesinin, doğduktan hemen sonra down sendromlu olduğunu öğrendiği ve ABD'li bir doktorun tavsiyesiyle rehabilitasyon amaçlı havuza götürmeye başladığı Muhammet Tuğrul Şahin, yüzmede başarıdan başarıya koşuyor.

Oğullarının tedavisi için çıktıkları yolculukta geçirdikleri trafik kazası sonucu eşini ve 11 yaşındaki kızları Merve'yi kaybetmesi sonrası oğluyla hayata tutunmaya çalışan anne Hatice Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun başarılarının kendisine gurur verdiğini söyledi.

Oğlunun Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesinde katıldığı şampiyonalarda dereceler elde ettiğini, Türkiye şampiyonu olması sonrası milli takıma davet edildiğini, 7 yıldır da çok sayıda altın madalya kazandığını belirten anne Şahin, Muhammet Tuğrul Şahin'in 2013 yılında Portekiz'de, geçen yıl da İtalya'da yapılan Down Sendromlular Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda şampiyonluk kazanarak Türkiye'ye başarıyla temsil ettiğini kaydetti.

"Hedefim Dünya Şampiyonu Olmak"

"Hedefim Dünya Şampiyonu Olmak"

Milli yüzücü Muhammet Tuğrul Şahin ise dünya şampiyonu olmayı hedeflediğini, bunu da başaracağına inandığını kaydetti.

Yüzme antrenörü Selçuk Kıran da 'İlk hedefimiz milli takım sporcusu olmaktı, bunu başardık. Avrupa Şampiyonası'nda başarı elde etmemizin ardından çıtayı yükselttik ve şimdi de dünya şampiyonluğunu hedefliyoruz' diye konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
25
4
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın